George Simion: „99,9% sunt candidat la prezidenţiale, „rețeaua Coldea” a fost înfrântă la votul de pe 9 iunie”

George Simion recunoaște că AUR țintea mai sus în alegerile locale, dar este mulțumit cu scorurile obținut în majoritatea consiliilor din țară.
Filip Stan
14 iun. 2024, 23:07
George Simion:

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat că sâmbătă va avea loc congresul pentru alegerea candidatului la prezidenţiale. ”Vrem să ne batem cu acest sistem comasat nedemocratic”, a spus Simion. El a precizat, despre intrarea în cursa pentru prezidenţaile, că este o posibilitate şi că tot mai mulţi colegi îi propun acest lucru.

Acesta a vorbit despre ce va schimba în strategia pentru următoarele alegeri din toamnă și a reiterat că el va fi candidatul partidului la la alegerile prezidențiale, „în proporție de 99,9%”. Liderul AUR a vorbit și despre mandatul cu care pleacă eurodeputații partidului în Parlamentul European și a comentat situația de la alegeri, unde a acuzat fraude masive.

„Având în vedere că ne-am desfășurat activitatea într-un mediu vitreg, într-un sistem comasat corupt, în care aceste alegeri au fost puse împreună, total ilogic, ilegal, în ciuda protestelor noastre vehemente, eu sunt mulțumit de rezultatul acestor alegeri. Sigur, nu sunt mulțumit că nu ne-am situat pe primul loc, așa cum era normal dacă aveam doar alegerile europarlamentare”, a declarat George Simion.

Acesta a afirmat că este „iritat” de faptul că USR și Dreapta Unită nu au făcut un front comun cu AUR împotriva alegerilor comasate.

Liderul AUR a acuzat „partidele-sistem” PSD și PNL că au fraudat voturile, iar în aceste condiții, partidul său nu putea obține un alt scor.

„Ne-a fost foarte greu. Pe nepusă masă, a trebuit să ne pregătim de alegerile locale”, a mai spus Simion, la ziare.com.

George Simon: ”Cad capete la filialele din țară”

George Simion recunoaște că AUR țintea mai sus în alegerile locale, dar este mulțumit cu scorurile obținut în majoritatea consiliilor din țară.

„Suntem mulțumiți de majoritatea filialelor din țară. Avem și locuri unde lucrurile nu au mers cum trebuie și unde vom opera schimbări. Sunt zone în țară în care nu m-a nemulțumit atât scorul obținut, m-au nemulțumit anumite colaborări care s-au făcut la nivel local cu partidele sistemului, PSD și PNL și vom interveni acolo. Vom schimba anumite conduceri județene”, a completat liderul AUR.

El spune că o parte din rezultatele slabe se datorează și lipsei de campanie la unii candidați, dar este mulțumit de performanța AUR în diaspora.

EXCLUSIV George Simion se invită la guvernare: „Fără noi, nu se poate face majoritate. O să curăţăm tot”

„În unele județe, candidații noștri nu au făcut campanie, nu au avut experiența de a o face. S-au bazat doar pe scorul național, de aici rezultate mai slabe. Este greu de apreciat. Noi ne-am clasat pe Diaspora pe primul loc. Pe țările din vestul Europei, Canada și Statele Unite am fost pe primul loc. A fost un vot mai mare pe Republica Moldova.”

Acesta a completat că PSD și PNL s-au bucurat în Republica Moldova de sprijinul Guvernului Recean și al Maiei Sandu.

”97% l-au ales pe Vlad Țepeș”

Despre asocierea AUR din campanie cu personajele istorice precum Vlad Țepeș, Mihai Viteazul sau Ștefan cel Mare, George Simion spune că decizia a fost luată în urma unor sondaje pe Facebook.

„97% l-au ales pe Vlad Țepeș, de asta l-am folosit mai mult. Este ideea de campanie pe care am avut-o. Colegii deputați de la USR m-au întrebat, fiind colegi pe rânduri în Parlament, ‘ce scor a obținut Mihai Viteazul?’. Le-am spus că dublu față de scorul lor, și măcar din campania noastră s-a reținut ceva. O să continuăm și la următoarele rânduri de alegeri și o să dezvoltăm această chestiune. E în mai multe episoade campania noastră”, a mai spus George Simion.

El a spus că nu se compară cu vreuna dintre figurile istorice din timpul campaniei.

„Sunt eroi români cu care ne identificăm. Ei se identifică cu ostașul patriei Nicolae Ciucă, foarte bine, o să am și eu afișe cu fața mea, o să am un slogan de campanie, e la latitudinea fiecăruia să facă campanie așa cum consideră. Ce contează la final este rezultatul”, a mai spus liderul AUR.

Acesta subliniază că „singurul glonte” pe care l-au avut PSD-PNL împotriva AUR a fost rețeaua de primari, dar că acest lucru nu a afectat foarte mult partidul său.

„Vor lega parteneriate cu colegii care au obținut rezultate foarte bune în alegeri, colegii suveraniști. Merg europarlamentarii noștri, cei șase, cu un mandat clar de a nu vota pentru Ursula von der Leyen și de a se opune actualei linii de la nivelul Comisiei Europene. Sper ca Ursula von der Leyen să nu obțină voturile necesare pentru șefia Comisiei”, a mai spus Simion.

REZULTATE ALEGERI 2024: Cum s-au împărţit mandatele de primari şi locurile în Consiliile locale şi judeţene, FOTOGRAFIA momentului

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor spune că AUR se opune tuturor „legilor și dictatelor” de la nivelul UE, care contravin intereselor României.

„Mă refer aici la planul care ține de reducerea emisiilor de carbon la 0% până în 2050, declinate în diferite programe. Avem nevoie să facem o trecere treptată, fiind o țară săracă, la anumite impuneri și avem nevoie de activități economice.”, a mai spus acesta.

”Sunt un om asumat, tânăr, energic”

„O să optăm pentru normalitate. O să ne luptăm cu această ideologie LGBTQ+ care se vrea să fie impusă peste tot la nivelul țărilor europene. În sensul de educație sexuală în școli de la nivelul claselor primare. Problema cu educația sexuală în școli este că înveți că poți fi ce vrei tu să fi: băiat, fetiță, că este o opțiune peste care nu pot interveni părinții tăi”, a mai spus Simion.

În schimb, liderul AUR a spus că este de acord cu educația sexuală de prevenție, dar nu la clasele mici.

„Eu voi fi candidatul AUR 99,9%. Mâine vom avea întâlnirile statutare și lansarea campaniei pentru alegerile prezidențiale. Nu mă tem de nimeni, am văzut opțiunile enumerate în spațiul public, sper să se decidă (…) Eu sunt un om asumat, un om tânăr, energic și având în vedere numele candidaților, Geoană, Ciucă, Ciolacu, nu mă tem. Aștept să se decidă, să văd și eu cu cine intru în turul 2”, a mai precizat George Simion.

George Simion a punctat faptul că după parlamentare, indiferent de rezultat, AUR nu va face alianță cu PSD și PNL.

„Din punctul meu de vedere, alianțele de tipul Racul, Broasca și cu Știuca au distrus România în acești 34 de ani. Este o șansă enormă, cauzată de disperarea lor de a-l trimite la o pensie binemeritată după 10 ani de eforturi pe Klaus Iohannis. Asta este înțelegerea, să îl trimită la o sinecură prin Europa, că la NATO nu se poate, și să se grăbească înainte de alegerile și SUA din noiembrie.”

Guvern ”monocolor”

Președintele AUR speră că partidul său va da un guvern monocolor. „Ar fi ceva minunat, ar fi demonstrația că avem democrație în România, nu că ne sunt aleși președinții din alte state. Ca președinte voi milita pentru păstrarea României în afara oricărui război și pentru pace. Ca președinte voi lupta ca românii să fie împroprietăriți, deci, stăpâni în țara lor și voi lupta pentru reducerea taxării muncii și pentru un nivel drept de 25% pentru impozitul pentru salariu”

Liderul AUR a acuzat fraude majore la nivelul Bucureștiului pentru alegerile locale, vorbind despre o „rețea” care s-a ocupat de acesta aspect. Simion a făcut referire și la acuzațiile de fraudă formulate de USR la sectoarele 1 și 2.

„Ce să le spun celor de la USR. I-am avertizat. Erau pe cai mari. Credeau că iau 20%. Erau deja undeva plutind pe un nor crezând că vor reface ei alianța cu PNL sau fiind mulțumiți cu un rezultat de 15-20% care să le permită să rămână în viața politică și să se prefacă că vor face. E greșeala lor, era să fim și noi cuprinși de aceeași autosuficiență, dar ne-am pregătit, am lucrat mai mult și sper din suflet ca tot sistemul electoral românesc să poată fi regândit, pentru că nu este o democrație aici unde activăm noi.” a mai spus George Simion.

El a mai spus că „rețeaua Coldea” a fost înfrântă la votul de pe 9 iunie.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Ce apare pe alcooltest după ce mănânci un corn cu șampanie. Surpriza uriașă de care a avut parte un român după un experiment
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
„Mai mult de 13-14 ani nu faci dacă te-a pus cineva”. Dialog halucinant între principalul suspect al crimei din Brăila și mama acestuia. Ce l-a sfătuit femeia
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Al Treilea Incident de Zbor la Joasă Altitudine pentru Southwest Airlines în 2023
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!