George Simion are două dosare: „Cică grup infracțional organizat. Salutăm procurorii politici”

George Simion neagă acuzațiile care i se aduc în cele două dosare și susține că toate acestea sunt doar abuzuri din partea PSD-PNL.
Filip Stan
06 iun. 2024, 12:17
George Simion are două dosare: „Cică grup infracțional organizat. Salutăm procurorii politici”

George Simion, președintele AUR, a apărut, la o zi după ce Parchetul General a început o anchetă privind suspiciunile de falsificare a semnăturilor pentru candidatura lui Silvestru Șoșoacă, în Țara Lăpușului.

„Salutăm procurorii politici din Țara Lăpușului”, scrie George Simion. Liderul AUR dă de înțeles, într-un comentariu, că un al doilea dosar ar viza partidul său.

EXCLUSIV | George Simion, declarații incendiare: „Pentru dreptate și pentru adevăr, sunt dispus să fac închisoare, dar să fie dreptate la toate partidele”

„Un al doilea dosar penal care se inventează la adresa noastră! Cică grup infracțional organizat! Nu, grupuri infracționale organizate sunt partidele care au distrus România!”, scrie George Simion.

George Simion, liderul AUR, a reacționat pe pagina sa de Facebook, imediat după ce a aflat că este anchetat pentru instigare la fals în ceea ce privește semnăturile pentru alegerile europarlamentare. În același dosar, vizat este și Silvestru Șoșoacă, candidat independent.

George Simion consideră, însă, că totul este o „înscenare”. „Atenție, vor să scoată AUR de pe listele electorale. Disperarea sistemului e maximă”, s-a exprimat George Simion pe Facebook, apoi a detaliat în speţa în exclusivitate la România TV.

Preşedintele AUR George Simion a declarat, miercuri, 4 iunie, pentru News.ro, întrebat dacă a fost înştiinţat sau chemat la vreo audiere de către procurori, în contextul în care este vizat într-un dosar deschis de PÎCCJ după ce ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători pentru depunerea candidaturii, ca independent, la europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă, că nu este „lider extremist”, iar zeci de apropiaţi de-ai săi şi membri ai echipei de campanie a formaţiunii sunt citaţi, nu „pe procedura normală”, ca martori pentru a oferi declaraţii despre el. El a mai precizat că este o încercare de scoatere a AUR din competiţia electorală.

George Simion, anchetat pentru instigare la falsificarea de semnături pentru sprijinirea candidaturii lui Silvestru Şoşoacă, ca independent, la europarlamentare

”Eu nu sunt lider extremist, iar procurorii nu mi-au transmis nimic până la această oră. Zeci de apropiaţi de-ai mei şi membri din echipa de campanie sunt citaţi ca martori pentru azi şi zilele următoare şi puşi să dea declaraţii despre mine! Motivul audierilor total abuzive a martorilor (nu au fost citaţi pe procedura normală) este încercarea de scoatere a AUR din competiţia electorală. Martorii sunt întrebaţi cu insistenţa despre preşedinte partidului, George Simion”, a declarat George Simion, conform sursei citate.

Liderul AUR, George Simion, este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă, soţul senatorului Diana Şoşoacă. Silvestru Şoşoacă este audiat, miercuri, la Parchet.

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, miercuri, 5 iunie, că procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală face cercetări într-o cauză penală în care s-a reţinut că, în luna aprilie 2024, liderul unei formaţiuni parlamentare, deputat, „i-a instigat, atât direct, cât şi prin interpuşi, pe mai mulţi membri ai unei formaţiunii politice şi pe o serie de angajaţi ai Parlamentului României care desfăşoară activităţi lucrative în cadrul formaţiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susţinători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024”.

Spynews
Edi Iordănescu se întoarce în Germania, după Euro 2024. Va mai antrena sau nu Echipa Națională de Fotbal a României
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Turiștii români au ajuns să se certe în vacanțele din Grecia. Motivele sunt incredibile: “Vin în concediu, nu vreau să fiu deranjată”
Capital.ro
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a semnat
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Codul Rutier a fost modificat! Se aplică noi amenzi în aceste situații!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Câți bani va încasa România pentru parcursul de la Euro 2024. Suma colosală cu care s-a întors acasă Echipa Națională de Fotbal
Spynews
Star Matinal. Ioana și Ilie Năstase s-au despărțit? Soția fostului tenismen s-ar fi întâlnit cu Nick Rădoi / VIDEO
Evz.ro
Cultura care îi umple de bani pe români. Se poate face o avere frumoasă
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată: Daniel Fenechiu „Sunt convins că sunt dificultăți, pentru că în momentul de față este și un proces de informatizare al Casei Naționale de Pensii”
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Guvernul va finanța academiile de fotbal pentru copii și juniori
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!