Bărbieritul mirelui este unul dintre cele mai vechi obiceiuri ale unei nunţi. Bărbieritul mirelui este un gest simbolic, ce marcheaza trecerea de la statutul de flăcău la cel de bărbat la casa lui. Bărbatul însurat, acum cap de familie, devine astfel un membru cu drepturi depline în societate.
Cand se bărbiereşte mirele?
Tradiţia cere ca bărbieritul mirelui să se desfăşoare în paralel cu gătitul miresei. Unul dintre cavalerii de onoare sau un prieten apropiat al mirelui are datoria de a-l barbieri pe acesta, totul într-un mod simbolic.
Totodată, conform traditiei, mirele asezat pe un scaun va tine sub picior banii cuveniti celui care duce la indeplinire acest obicei. In timp ce este barbierit mirele trebuie sa aiba grija ca lautarii sau ceilalti invitati sa nu-i fure acesti bani. Reusind sa se fereasca de primejdia furtului, mirele dovedeste ca este suficient de matur si puternic sa poata avea grija de o familie.
Dupa ce a fost bărbierit, mirele impreuna cu alaiul de nuntă porneşte spre casa naşilor. De aici, întregul alai merge la casa miresei, unde tradiţiile şi obiceiurile de nuntă vor continua.
La casa miresei, Geroge Simion a fost întâmpinat de viitoarea soacră care l-a întrebat dacă o caută pe Magdalensa sau pe Adina. Viitorul mire i-a spus că a venit după Ilinca, doar pe ea vrând-o de soţie. Apoi, liderul AUR a fost invitat în casă fără a i se spune în ce cameră se ascunde Ilinca. După ce a deschis uşile mai multor camere fără succes, George Simion a deschis şi uşa norocoasă, cea în spatele căreia se afla Ilinca pregătită să devină soţie.
Liderul AUR George Simion se căsătoreşte religios sâmbătă, după ce vineri a avut cununia civilă, cu Ilinca Munteanu. Ceremonia are loc în satul Oveselu, comuna Măciuca, judeţul Vâlcea. Aproximativ 10.000 de nuntaşi sunt aşteptaţi la petrecerea câmpenească organizată cu ocazia căsătoriei.