George Simion, candidatul AUR la prezidențiale, sub lupa lui Victor Ciutacu. Confruntarea serii la România TV. „Sunt singurul care nu voi băga România într-un război”

Ediție incendiară la Punctul Culminant, de la România TV. E confruntarea serii, George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a ajuns față în față cu Victor Ciutacu pentru a vorbi despre proiectele politice și viziunea lui pentru viitorul României.
Alina Costache
11 sept. 2024, 21:55
George Simion, candidatul AUR la prezidențiale, sub lupa lui Victor Ciutacu. Confruntarea serii la România TV.

Ciutacu : Ați avut după dvs. foaia matricolă în țară?

Simion : Când am terminat liceul am dat și bacalaureatul, am luat 9,69.

Ciutacu : Cu cât ați terminat facultatea?

Simion : 9,20. Am făcut UNIBUC la stat, la buget toți trei anii, am avut numai o restanță la macroeconomie

Ciutacu : Ce facultate ați absolvit?

Simion : Administrație și Afaceri la Universitatea din București. Mi-a plăcut întotdeauna să învăț, nu am fost olimpic ca Nicușor Dan.

Ciutacu : În ce măsură este relevantă cariera școlară a unui candidat la președinție, astfel încât acesta să devină un președinte performant?

Simion : În primul rând, depinde de ce zic oamenii, dacă lucrul ăsta contează sau nu. Dacă merg și te votează și în funcție de studii, e bine ca toată lumea să fie transparentă.

Ciutacu : E necesară o activitate școlară strălucitoare?

Simion : Nu m-am dus la doctorat ca să îl plagiez. Din păcate au dus în derizoriu zona aceasta de doctorate.

Ciutacu : Este totuși necesară?

Simion : Am văzut un cizmar cu patru clase, tot președinte al României, care cred că a fost mai bun decât cei patru președinți de după 1989. În momentul în care faci linie și compari ultimii 34 de ani se văd diferențe. Ca să vă răspund la întrebare, nu cred că este atât de relevant. Nu mă umflu în pene, nu mi-am etalat studiile. Însă, de ce să minți? Asta mă interesează la doamna Lasconi, ce a făcut în 90 când a terminat liceul? Eu aș provoca-o pe doamna Lasconi, să aducem lucrările de licență, de disertație, foaia matricolă.

George Simion: „Eu mă lupt cu Ciolacu, Ciucă și Geoană. Mă lupt cu oricare dintre ei”

Ciutacu: Vă întreb un lucru. Vă adresez dvs. și doamnei Lasconi o invitație publică la dezbatere. În cazul în care ar fi de acord, eu vreau ca din dezbatere să mă lămuresc pe care să votez la președinție. Vreau să vă spun că media dvs. de absolvire nu m-ar convinge neapărat să vă votez. O considerați periculoasă pentru turul 2?

Simion : Eu mă lupt cu Ciolacu, Ciucă și Geoană.

Ciutacu : Ați fi dispus la o confruntare cu oricare dintre ei?

Gafa lui Geoană. „Îl califica bine Ion Iliescu”

Simion : Da, cu drag, mă lupt cu oricare dintre ei, dacă este cazul îi urăm sănătate Regelui Mihai. L-a poreclit bine domnul Iliescu pe domnul Geoană. (n.a – ca răspuns la eroarea lui Mircea Geoană). Îl califica bine Ion Iliescu. Sunt multe contradicții de acest gen în CV-ul domnului Geoană. Hai să vorbim despre adevăr. Cine îi plătește lui Mircea Geoană materialele electorale. Corturile, bannerele, sunt sume consistente. Un candidat care susține că este independent nu are susținerea partidelor. German Marshall Fund și Black Sea Trust. Cine cotizează la aceste organizații. Hai să vedem oamenii care donează.

Ciutacu : Avem informații concrete că ele susțin campania domnului Geoană?

Simion: În ultimii doi ani și-a făcut campanie la Camera Deputaților, unde vreți și unde nu vreți. A avut o campanie cam la jumătatea intensității pe care o desfășor eu. Sunt foarte curios cine i-a finanțat-o. Și cine îi finanțează acum campania. Trebuie să știm. Că îl vor însoți în avioane, a spus că va avea avioanele pline de oameni de afaceri.

Ciutacu : Macron pleacă cu avionul plin de oameni de afaceri. Pleacă cu afaceriștii de la companiile mari.

Simion : Păi cu cine o să plece, cu domnul Șucu de la Rapid? Mie nu mi-a zis domnul Becali să-l iau cu mine în avion. El are interese în agricultură și în imobiliare.

Gigi Becali rămâne candidat AUR?

Ciutacu : Este bătută în cuie candidatura lui Becali?

Simion : Multe se pot schimba până pe 15 octombrie, noi vom anunța candidații la parlamentare pe 22 septembrie.

Ciutacu : La ce candidează? La Cameră sau la Senat?

Simion : Nu este bătut în cuie. Vreau să mă bat pentru primul loc și voi avea candidați consistenți.

Ciutacu : Becali rămâne candidat AUR fără discuții? E finanțator?

Simion : Nu a finanțat partidul în nicio formă. El corespunde tiparului și pilonilor ideologici ai AUR, a avut aceleași poziții pentru libertate în timpul pandemiei și va atrage simpatia unei pături din rândul populației.

Ciutacu : Dvs. candidați la cea mai înaltă funcție din stat. Funcția reprezintă o ancoră de mare putere în interiorul oricărui stat. Aseară a avut loc o dezbatere în America. Ce a rezultat din dezbatere este că Putin a reușit să-i încaiere pe Kamala Harris și Donald Trump. Haideți să comentăm momentul și vreau să ne referim la niște probleme cu care vă veți întâlni dacă veți fi președintele României. Trump sau Harris?

Simion : Trump a avut dreptate, susținem Donald Trump și partidul Republican, suntem singura forță care se plasează de partea partidului Republican. Donald Trump are dreptate, tot mapamondul l-a văzut pe Joe Biden ca pe un lider slab.

Ciutacu : În calitate de șef al administrației de la București, cum vă poziționați referitor la influența lui Putin în regiune, pericolul intrării României într-un conflict armat.

„Sunt singurul care nu voi băga România într-un război”

Simion : În comparație cu ceilalți, sunt singurul care pledează pentru pace. Sunt singurul care nu voi baga Romania intr-un razboi. Ceilalți au un profil public în care tot ce le transmite doamna Ursula și Washingtonul ei execută. A fost suficient să văd cum Biden l-a chemat pe Iohannis în mai să doneze sistemul Patriot și s-a rezolvat.

Ciutacu : Aveți vreun instrument sau vreo intenție să opriți donația sistemului Patriot?

Simion: Și Slovacia a făcut un gest similar. Președintele George Simion nu va trimite armament în acest război sau în alt război.

Ciutacu : Dar va ajunge acolo până atunci.

Simion : Vom trage la răspundere pe cei care l-au trimis. La intervenția unei terțe părți, pentru că SUA au forțat mâna președintelui României să doneze 1 miliard de dolari. Pe lângă faptul că am lăsat România fără acoperire, Iohannis a spus că vom obține concesii remarcabile din partea SUA. Ce a obținut? Împrumuturi de 4 miliarde de dolari pentru a cumpăra echipament din SUA. Ce rămâne de stabilit este dacă armamentul acesta de 4 miliarde de dolari e pentru noi sau tot pentru Ucraina.

Ciutacu : Domnul Simion. Constituția țării prevede că votul parlamentului e suveran, așa că indiferent ce au decis CSAT, Președintele, Guvernul, odată o hotărâre a Parlamentului adoptată este suverană.

Simion : Președintele poate fi tras la răspundere. Încă sunt 350 de mii de euro încasați de familia Iohannis care nu au fost returnați. Nimeni nu mai zice nimic de asta pentru că trebuia să fim conduși de Iohannis care a executat tot ce i s-a cerut. Nu o să fiu un președinte obedient la care să vină ambasadorii.

Ciutacu : Dosarele alea penale aduc înapoi sistemul Patriot fizic în România?

„Aș vrea să recuperez pachetul majoritar la PETROM. Tot ce e al românilor trebuie să revină înapoi la români”

Simion : Nu avem acces la termenii acestei donații. Trebuie să vedem contractele. Aș vrea, de altfel, să recuperez pachetul majoritar la PETROM. Tot ce e al românilor trebuie să revină înapoi la români. Suntem o țară care merge spre faliment și ne împrumutăm pentru consum.

Ciutacu : Veți putea să recuperați pachetul de acțiuni de la PETROM doar cu justă despăgubire.

Simion : De acord, dar dacă s-au respectat toate clauzele din contractul respectiv. Este corect, propunerea noastră de ministru al Economiei, domnul Petrișor Peiu. Mâine voi fi prezent la Turceni unde prezint Planul Simion pentru Energie. Avem propuneri bune în toate domeniile importante.

Ciutacu : Nu veți avea o majoritate parlamentară, deci nu veți avea un Guvern. Va trebui să faceți o coaliție. Cum se va raporta Guvernul dumneavoastră la Războiul din Ucraina?

Simion : Vom pleda pentru pace.

Ciutacu : Faceți parte dintr-o alianță care nu prea vrea pace în acest moment.

Simion : Din această alianță fac parte și Turcia, Ungaria.

„Respingem ideea de migranți, nu vom legaliza căsătoriile între persoane de același sex”

Ciutacu : Poziția dvs față de migranți?

Simion : Respingem ideea de migranți ilegali. Suntem împotriva ideii de colonizare a altor popoare pe pământ românesc, respectăm Constituția, nu vom accepta migranți ilegali, nu vom legaliza căsătoriile între persoane de același sex sau adopțiile de copii.

Ciutacu : Dreptul la avort?

Simion : Este opțiunea femeii de a decide, însă ne opunem dreptului fundamental la avort.

„Nu vindem Tarom Hidroelectrica, Portul Constanța, Aeroportul Otopeni”

Ciutacu : Statul român mai are niște prăvălii. Care va fi politica economică a dvs. în privința proprietății statului?

Simion : Nu vindem TAROM, Hidroelectrica, Portul Constanța, Aeroportul Otopeni, nimic din ceea ce înseamnă domeniul strategic.

Ciutacu : Vă luați la bătaie cu rușii dacă erați președinte?

Simion : Doboram dronele. Asta face comandantul armatei. E de râsul curcilor. Vreau să scot din vocabularul românilor „nu se poate”. Hai să se plimbe drona prin țara noastră că n-avem lege. Hai să vindem linii aeriene, să vindem TAROM-ul către arabi, Wizz Air.

Ciutacu : Aveți ceva cu arabii?

Simion : O țară puternică în regiunea noastră este Polonia, care a știut să-și dezvolte aeroporturile, care acum ne vinde mere în școlile din România.

Despre casa de 35.000 de euro și proveniența banilor pentru construirea ei

Ciutacu : Trebuie să naționalizați niște terenuri, astfel încât statul să poată face casele dvs. de 35.000 de euro. Avem imagini de la șantierul demonstrativ de construcție a unei case de această sumă în 12 zile.

Simion : Statul îți pune terenul la dispoziție. Statul român are suficient teren, chiar o lege pe care nu o aplică multe dintre primării pentru a pune la dispoziție familiilor tinere teren pentru casă.

Ciutacu : Descrieți-ne ce vedem la televizor acum (n.a – casa construită în 12 zile).
Simion : Mulți ne-au spus că nu putem construi în acest buget. Putem construi 2 camere în 35.000 de euro cu antreprenori români care să aibă și profit. Am construit o casă de la zero pentru o familie nevoiașă.

Ciutacu : De unde vin cei 35.000 de euro pentru această casă?

Simion : Din salariul meu și contribuțiile colegilor.

Ciutacu : Șantierul este autorizat?

Simion : Avem plan de construcție, lucrăm cu primăria, avem diriginte de șantier, îi așteptăm pe toți care vor să vadă. I-am ajutat cu planul locuinței, dar în Planul Simion statul va pune la dispoziție autorizații pentru că o problemă sunt firmele de utilități care sunt obligate prin lege să vină și nu o fac.

Ciutacu : Cum îi convingeți să o facă?

Simion : Prin instanță, dacă nu se poate altcumva. Logica este inversă, miniștrii și oficialitățile statului român sunt chemați de ambasadori la ordine.

Ciutacu : Vă încadrați cu această casă la 35.000 de euro?

Simion : Chiar în jurul sumei de 31.000 de euro.

Ciutacu : O trageți și la utilități?

Simion : În cazul acestui sat nu e acces la gaz, doar la electricitate.

Ciutacu : Sunt construite casele de domnul Marius Lulea?

Simion : În niciun caz și nu se va implica.

Marius Lulea, propunerea de premier

Ciutacu : Propunerea de prim-ministru este tot domnul Lulea?

Simion : Da, categoric. Este un om cu peste 10.000 de proiecte, șef de promoție. Este alături de mine de 12 ani. De 12 ani suntem prieteni.

Ciutacu : V-a dat procuratura telefonul înapoi?

Simion : Telefonul e de 3 luni la procurori. Mi-am luat cel mai ieftin iPhone 11 ca să îl predau când m-or chema. Acuzația a fost că am falsificat semnături în beneficiul domnului Șoșoacă. De atunci nu mai știm nimic.

Ciutacu : De atunci nu aveți telefonul?

Simion : Ei au luat ce au găsit, au luat oameni de pe stradă cărora le-au luat telefonul, laptopul. Este aberant, l-am pus pe socrul meu sa facă cerere pentru un aparat și nici măcar lui nu-i răspund la cerere. Mă aștept, domnule Ciutacu, și să mă salte. Eu aș prefera ca procurorii să nu-și bage nasul în politică. Să mă cheme la ei, nu să mă trezesc cu trei zile înainte că un procuror trimis de ambasadori mă deranjează, din zona Statelor Unite care susțin alți candidați. Am oameni care mi-au transmis acest lucru. Faptul că domnul procuror Rareș Petru Stan a plecat la parchetul general pentru că ar avea un plan special, iar acel plan special să devină George Simion, ne dă și nouă de gândit.

Ciutacu : Familia dvs. cum gestionează emoțiile?

Simion : Gestionează, asta sper. Am venit de la Urziceni și am prins 10 minute să stau cu Radu, a fost un moment de bucurie. Sunt acuzat că aduc 800.000 de evrei în România cu care colonizez țara. Apar candidați suverani inventați peste noapte, văd că și doamna Dăncilă apare în partidul domnului Terheș. Încep din ce în ce mai multe atacuri la adresa noastră.

Ciutacu : Cine l-a pus pe Terheș cap de listă?

Simion : Eu, deși este probabil să mă fi înșelat. Nu regret nimic, au fost decizii de moment pe care le-am luat referitor la informațiile pe care le știam atunci.

 

Spynews
„Nu am avut timp să fim iubit și iubită”. Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr. face lumină după despărțirea de fiul manelistului. Au fost împreună 9 luni și plănuiau să facă nunta anul viitor
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Monumentul din România dedicat dacilor. E la marginea unui drum important, mulți au trecut pe lângă el fără să știe ce simbolizează
Capital.ro
Ordinul UE care intră în vigoare în toate statele. România e obligată. Se aplică din 1 ianuarie
Playtech.ro
Angela Gheorghiu, UMILITĂ și HUIDUITĂ la un concert. Ce a pățit faimoasa soprană
DailyBusiness
Bani mai mulţi pentru români! Când intră pe card prima
Adevarul
Putin vrea să vină în Turcia însoțit de propriile sale avioane de luptă. Erdogan l-a refuzat
Spynews
Mai există șanse de împăcare între Yamato Zaharia și Ema Karter?! Luptătorul, dispus să accepte că ea este actriță în filmele pentru adulți
Spynews
Modul brutal în care au fost ucise Denisa și Delia, în Constanța. Ce s-a descoperit după necropsie. Cum ar fi acționat ”Șacalul”
Evz.ro
Pensiile recalculate greșit. Se mai dau banii? Anunțul oficial
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mesaj i-a transmis soacra Anei Maria Vasiliu nurorii sale, chiar înainte să fie găsită fără suflare. Ți se face pielea de găină! 😲
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Ce arată necropsiile în cazul tinerelor ucise de „Șacalul”. Denisa și Delia au avut parte de o moarte cumplită
Capital.ro
Simona Halep, în culmea fericirii. Imaginea postată de sportivă: ,,Împlinită ești”(FOTO)
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas
substantial.ro
Primul pasaj pietonal subteran din Buftea va fi construit
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...