Liderul AUR, George Simion, a anunțat că formațiunea pe care o conduce nu va vota PNRR. Simion spune că prin acest acord se pierde suveranitatea națională și că România se împrumută la sume inacceptabile.
Deputatul AUR anunţă că, „în numele unei Românii suverane”, parlamentarii AUR vor vota împotriva Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, el considerând că românii „simpli” nu vor beneficia de pe urma acestui program.
„Noi astăzi o să spunem nu acestui plan. O să spunem Nu, în numele românilor. Nu pierderii suveranității economiei românești. Noi nu votăm mărirea alocării bugetare către Bruxelles pentru fonduri pe care nu o să le vedem niciodată. Din păcate, 15 miliarde de euro pe care acest guvern și-l asumă în numele românilor, până în 2030. În 2020 datoria publică a crescut cu 21 de miliarde de euro. De ce trebuie să mai luăm un împrumut când noi nu am fost în stare să luăm 15 miliarde de la UE și să fim verificați la vârsta de pensionare? Noi astăzi o să spunem NU. Spunem că România nu trebuie să renunțe la o parte din suveranitatea națională. Dacă există parlamentari care vor să nu mai trăm iarăși vizitele FMI cu care am fost obișnuiți în anii 90 vă rog să nu votați punctul 2 în numele românilor care nu vor beneficia de acești bani de care vor beneficia băieții deștepți”, a declarat George Simion.
Claudiu Târziu a răbufnit în Parlament pe tema PNRR: ‘Este un ajutor de înmormântare’
Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a anunțat miercuri că partidul din care face parte nu va vota PNRR și le-a solicitat parlamentarilor PSD să iasă din sală.
„Ne aflăm aici cu o promisiune că ni se va prezenta PNRR. Nu a fost prezentat. Și această promisiune era prea puțin. Noi am cerut de la început ca acest plan să fie dezbătut în Parlament și votat. Nu ni s-a dat această posibilitate. Presiunea opoziției a fost importantă. (…) Acest PNRR este un ajutor de înmormântare și ultima mare privatizare”, a spus Claudiu Târziu.
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost elaborat la nivelul UE ca urmare a crizei economice provocate de pandemia de COVID, un plan diferit, întrucât, pe lângă componenta de investiţii, include şi reforme asumate de fiecare ţară în parte, a declarat, miercuri, în Parlament, premierul Florin Cîţu.
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR) este unul „extrem de echilibrat”, care va acoperi „toate segmentele importante, de la Transporturi până la Sănătate, de la Educaţie până la Mediu, de la UAT-uri şi până la Cercetare şi Digitalizare”, a declarat viceprim-ministrul Kelemen Hunor, care a precizat că România urmează să transmită săptămâna viitoare, luni, oficial, documentul la Bruxelles.
Vicepremierul şi-a exprimat speranţa că, în urma discuţiilor purtate, toată lume s-a lămurit că PNRR este „un proiect bun”.