George Simion, dezvăluiri EXCLUSIVE de la Valea Uzului: „Avem un cimitir internaţional confiscat de către cei de la UDMR”

George Simion se află printre românii care au fost prezenţi, joi, de Ziua Eroilor, la cimitirul de la Valea Uzului. Liderul AUR cere ca acest Cimitir Internaţional să treacă în administrarea MApN.
Filip Stan
02 iun. 2022, 20:46
George Simion, dezvăluiri EXCLUSIVE de la Valea Uzului:
George Simion, dezvăluiri EXCLUSIVE de la Valea Uzului

George Simion, dezvăluiri EXCLUSIVE de la Valea Uzului. Liderul AUR îi acuză pe cei de la UMDR că au confiscat un cimitir internaţional.

George Simion: „La Valea Uzului este o situaţie complicată, avem un cimitir confiscat de UDMR”

Liderul AUR a amintit de scandalul din 2019, care a izbucnit după ce crucile soldaților români au fost acoperite de reprezentanți ai comunității maghiare cu saci de gunoi.

Citeşte şi George Simion, în război cu Viktor Orban și UDMR: „Ungaria nu a renunțat la planul de dezmembrare a României”

„La Valea Uzului este o situaţie complicată, deoarece avem un cimitir internaţional confiscat de către cei de la UDMR. În 2019 am fost acolo pentru că asupra crucilor eroilor români se facuse un atentat, voiau să le dărâme, după care au pus peste ele saci negri de gunoi.

Au venit si azi de Ziua Eroilor foarte multi români din toate judeţele, îi felicit pe organizatori, i-au cumintit pe cei de la UDMR care răpiseră acest loc, care ar trebui să fie loc de reculegere şi pentru români, şi pentru slovaci, şi pentru italieni, maghiari.

Ne gândim la ministrul Apărării, care a spus că UDMR nu ar mai trebui să aibă reacţii şovine. Venim cu o propunere de lege ca cimitirulde la Valea Uztului să treacă în administrarea MApN. Cei din Harghita susţin că acest cimitir este în teritoriul lor”, a declarat liderul AUR la România Tv.

Cimitirul din Valea Uzului este cel mai mare cimitir al eroilor din județul Harghita, unde se găsesc mormintele a peste 1.300 de militari decedați în primul și al Doilea Război Mondial.

Cimitirul se află în centrul unei dispute între comuna Sânmartin (județul Harghita) și liderii UDMR care îl revendică pentru comunitatea maghiară, pe de-o parte, și pe de alta, de comuna Dărmănești, județul Bacău, care a amenajat o parte a cimitirului pentru a amplasa și cruci ale unor eroi români lângă crucile eroilor maghiari, italieni, ruși etc.

Maghiarii susțin că cimitirul nu aparține de Dărmănești (Bacău), ci de comuna Sânmartin din Harghita. În plus, fruntașii unguri insistă să demonstreze că autoritățile române au pus crucile chiar pe locul în care s-ar afla rămășițele ale eroilor unguri, fără să aibă autorizație legală în acest sens.

Crucile a zeci de eroi români amplasate de primarul din Dărmănești în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului au fost acoperite cu saci negri de plastic, în 2019.

Citeşte şi Borna vopsită în culorile maghiarilor, lângă care s-a pozat preşedinta Ungariei, are acum culorile tricolorului. George Simion: „Problemă rezolvată”

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'