După ce a fost etichetat „legionar” de adversarii politici, acum George Simion este numit „putinist”, deși George Simion pledează pentru unirea României cu Rep. Moldova, mișcare ce se află în antiteză cu interesele Rusiei.
„Acum, posibil să mă fi întâlnit cu foarte mulți oameni, dar nu cu Marc Caciuc, care era ideologul Voronin, pe care-l cunosc după figură. Cu siguranță nu m-am întâlnit nici cu Florian Coldea, cu Silviu Predoiu.
Am auzit despre noi că ne-am tras un sediu luxos – a zis Mălin Bot, care căuta prin gunoaie (…) Am aflat în ultima săptămână că și pe lângă serviciile rusești mă ghidează și serviciile chineze. Dacă eram înainte putinist, acum cum îmi vor spune, xijinpingist?”, a comentat George Simion, la România TV.
George Simion a ajuns să fie expulzat din Republica Moldova sub administrația pro-rusă, a avertizat liderul AUR.
„Am făcut manifestații cu zeci de mii de oameni pentru unire. Până când Plahotniuc, stăpânul domnului Șalaru, împreună cu Igor Dodon, în vreme ce ne agitam foarte mult în vremea Centenarului, au hotărât să mă expulzeze pentru că eram un pericol la statalitatea Rep. Moldova.
Nu sunt prieten al Rep. Moldova. Eu cred că trebuie să avem un singur stat, de la Nistru până la Tisa. Singura șansă a Rep. Moldova pentru a asigura bunăstare și securitate propriilor cetățeni este să ceară unirea cu țara mamă. Nimeni nu o face vocal acum, la Chișinău”, a mai transmis George Simion.
„Eu am scris în toată țara asta ‘Basarabia e România!'”, a transmis liderul AUR.
George Simion susține că a devenit din nou principala țintă a atacurilor, din partea unor anumite trusturi media și partide politice, pentru că AUR a crescut exponențial în sondaje.
„Dintre toți liderii politici, eu simpatizez probabil cel mai puțin cu Moscova. Faptul că simpatizez și cu Kievul mai puțin pentru că în ultimii 30 de ani au avut o politică antiromânească, este altceva (…)
Probabil, (n.r. – deranjează) creșterea noastră în sondaje, legile din Parlament – legate de cedarea gratuită a resurselor de magneziu și de grafit și de legea guvernanței corporative, care practic, privatizează Hidroelectrica, Romsilva, Salrom. Subiectele astea nu le spune nimeni.
Sunt 240 de agenții ale statului, care se privatizează”, a mai avertizat Simion, la România TV.