AUR a respins informaţia transmisă în urmă cu o zi de cei de la USR, potrivit căreia senatorul AUR din comisia de muncă a votat, împreună cu PSD şi UDMR, împotriva eliminării pensiilor speciale ale aleşilor locali.
”Astăzi votul reprezentantului nostru din Comisia de Muncă, pe tema pensiilor speciale, a fost înregistrat greşit de către preşedintele pesedist al Comisiei. Nu contează, urmează votul în plenul Senatului şi vom lamuri definitiv lucrurile. AUR a fost, este şi va fi împotriva pensiilor speciale!” a transmis formaţiunea într-un mesaj pe pagina de Facebook.
EXCLUSIV | Marius Budăi, despre renegocierea PNRR pentru creşterea pensiilor. „Nu vrem să punem în pericol implementarea”
Copreşedintele AUR, George Simion, a avut şi el o reacţie dură pe Facebook, care îi vizează inclusiv pe colegii lui din partid.
”NU am votat pentru pensiile speciale. NU mă dă nimeni afară din AUR, poate îi dau eu pe ei. NU voi denigra niciodată alt patriot şi calea noastră e una singură: UNIREA FACE PUTEREA!”, a scris Simion, despre votul din comisia de muncă a Senatului.
USR a transmis, miercuri, printr-un comunicat, că este singurul partid care vrea eliminare a pensiilor speciale ale aleşilor locali, în timp ce PSD, UDMR şi AUR au votat ÎMPOTRIVA iniţiativei.
”Comisia de Muncă din Senat a respins, astăzi, iniţiativa USR de eliminare a pensiilor speciale ale aleşilor locali. Senatorii USR au fost singurii care au votat în favoarea eliminării pensiilor speciale ale aleşilor locali, în timp ce senatorii PSD, UDMR şi AUR au votat împotrivă, iar senatorii PNL prezenţi s-au abţinut”, anunţa USR.
Comisia de muncă a Senatului a acordat, miercuri, raport de respingere propunerii legislative a USR PLUS de abrogare a Legii privind pensiile speciale ale aleşilor locali.
Raportul de respingere a propunerii legislative pentru abrogarea art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul administrativ a întrunit, în comisie, 7 şapte voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi două abţineri
Potrivit art. 210 din OUG 57/2019, se acordă o pensie specială persoanelor care începând cu anul 1992 au deţinut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean sau vicepreşedinte al consiliului judeţean. Prevederea trebuia să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020, dar a fost prorogată de mai multe ori.
Propunerea legislativă va fi dezbătută de plenul Senatului, for decizional în acest caz.