George Simion vine cu propria moţiune de cenzură: „Vrem ca acest guvern iohanist care reinstaurează dictatura să plece”

Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat, miercuri, că partidul pe care îl conduce pune la dispoziţie semnăturile şi textul moţiunii de cenzură şi a precizat că doreşte ca ”acest Guvern Iohannis care reinstaurează dictatura, care încalcă legile electorale, să plece acasă”.
Filip Stan
09 oct. 2024, 10:41
George Simion vine cu propria moţiune de cenzură:
George Simion, în direct la România TV

George Simion a precizat că astfel se va ajunge la un guvern interimar care să asigure buna desfăşurare a alegerilor. Demersul lui Simion vine în paralel cu cel al liderului USR, Elena Lasconi, cea care a anunțat că inițiază o moțiune de cenzură, dar a precizat că nu își dorește semntările celor de la AUR.

Nu aștept semnături de la AUR, așa cum am declarat de mai multe ori, pot să voteze, dacă doresc, în parlament, dar nu așteptăm semnăturile AUR. Eu am declarat de nenumărate ori că, pentru mine, AUR și SOS nu sunt parteneri de discuție, oamenii rușilor nu sunt partenerii noștri de discuție”, a fost declarația Elenei Lasconi.

Ședință de Guvern în plin scandal între PSD și PNL și după ce Nicolae Ciucă a anunțat ruperea coaliției, iar Ciolacu a ameninţat cu demisia

George Simion a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a trecut în ultimele 48 de ore peste multe provocări şi ameninţări şi a explicat că ”autorităţi ale statului şi grupuri de influenţă caută să oprească candidaturile” AUR la alegerile parlamentare şi prezidenţiale.

Ieri, o anumită unitate a unui Parchet a dat dispoziţii de descinderi şi percheziţii. Vă readuc aminte că acum patru luni şi patru zile, Parchetul General dădea un comunicat pe care nici acum nu l-a explicat oficial,  prin care se făcea referire directă la mine, iar colegii mei mulţi dintre ei de faţă au rămas fără telefoane, fără laptopuri, instrumente  pe care avem documente importante la care nu avem acces.

La patru luni şi patru zile de atunci în continuare nu s-a făcut percheziţia informatică şi nu ni s-au dat aceste instrumente. Trăim într-un stat poliţienesc, trăim într-o dictatură în care Ciucă spune adevărul doar cu jumătate de gură. Apar şi scrisori inventate, apar şi scrisori anonime, spaţiul public este înţesat cu minciuni la adresa noastră, la adresa AUR. Tentativa de puci a eşuat. Nimeni nu mă va opri din cursa către Cotroceni”, a declarat Simion.

Citește și: Sorin Grindeanu îl desființează pe Nicolae Ciucă, după ce a anunțat ruperea coaliției: „Nici el nu cred că înțelege ce vrea să spună”

George Simion a afirmat că are textul şi semnăturile pentru moţiunea de cenzură. ”Am aici textul moţiunii  de cenzură. Doamna Elena Lasconi nu este parlamentar, nu cunoaşte încă, poate soţul nu a învăţat-o procedurile parlamentare, dar ai nevoie de un text şi ai nevoie de semnături. Noi avem semnăturile, le punem aici pe masă punem şi textul şi oricine doreşte, punem şi textul şi semnăturile la dispoziţie nu ne cramponăm în vreun fel de text. Vrem ca acest guvern iohanist care reinstaurează dictatura, care încalcă legile electorale, care pune pumnul în gura opoziţiei să plece acasă şi până la alegeri să avem un guvern interimar care să aibă un singur scop o singură menire, să asigure buna desfăşurare a alegerilor şi să nu mai încalce Constituţia cum au făcut-o pe 9 iunie. Nu putem avea alegeri corecte atâta timp cât sunt organizate de acest guvern PSD-PNL. Şi de Klaus Werner Iohannis, care în loc să fie un garant al respectării Constituţiei, încalcă Constituţia”, a mai afirmat Simion.

George Simion, ameninţat: „Tentativa de puci a eşuat. Nimeni nu mă va opri din cursa către Cotroceni”

„Sunt bucuros că alături de colegii mei, în ultimele 48 de ore, am trecut peste foarte multe provocări, amenințări și ne așteptăm ca orele și zilele următoare să fie foarte, foarte grele pentru că autoritățile statului și grupuri de influență caută să oprească candidaturile noastre la alegerile parlamentare și prezidențiale și caută să ne pună piedici, să ne denigreze și inclusiv să orchestreze dosare penale acum, în plină campanie electorală. Ieri, o anumită unitate a unui parchet a dat dispoziții de descindere și percheziții. Vă readuc aminte că acum patru luni și patru zile, parchetul general dădea un comunicat pe care nici acum nu l-a explicat oficial prin care se făcea referire directă la mine, iar colegii mei, mult dintre ei de față, au rămas fără telefoane, fără laptopuri, instrumente pe care avem documente importante la care nu avem acces la patru luni și patru zile de atunci.

În continuare nu s-a făcut percheziția informatică și nu ni s-au dat aceste instrumente. Trăim într-un stat polițienesc, trăim într-o dictatură. Apar și scrisori inventate, apar și scrisori anonime, spațiul public este înțesat cu minciuni la adresa noastră, la adresa AUR”, a spus George Simion.

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a anunţat, marţi, moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu şi a cerut liberalilor să semneze alături de USR.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, într-un mesaj video, despre moţiunea de cenzură anunţată de preşedintele USR, Elena Lasconi, că este un exerciţiu neserios, el precizând că Elena Lasconi ar trebui să ştie că actuala configuraţie parlamentară nu permite un guvern de dreapta aşa cum şi-ar dori.

Ciucă i-a invitat pe Lasconi şi USR la sediul PNL, pentru a discuta despre viitorul ţării. ”Dacă vrem să avem democraţie şi nu dăm foc ţării, ci luptăm cu raţiune şi forţă împotriva abuzurilor, eu sunt un om serios, nu dau curs unor demersuri politicianiste şi neserioase, când ţara este în pericol să fie acaparată de PSD”, mai spune Ciucă.

Preşedintele USR, Elena Lasconi, afirmă că nu este foarte clar ce invitaţie i-a adresat liderul PNL. ”Dacă domnul Ciucă vrea, pe bune, să se lepede de PSD, să ne vedem în Parlament, la discuţii serioase. Sau îl aşteptăm să vină cu semnăturile la noi la sediu. Altfel, ce face domnul Ciucă e balet politic”, susţine Lasconi.

DailyBusiness
Decizia Guvernului pentru românii care cumpără o casă! S-a decis avansul maxim oferit
Spynews
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Bzi.ro
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță! Ce sumă încasează lunar medicul
Fanatik.ro
Cum arată Dacia Bigster, cel mai scump model din istoria acestei mărci. Ce opțiuni are ”fratele mai mare” al lui Duster
Capital.ro
Interzis să ai acest obiect în mașina proprie! Vei fi arestat pentru 30 de zile
Playtech.ro
”Dumneavoastră nu aveți onoare?” Ce calități ar avea Ciolacu și i-ar LIPSI lui Ciucă, potrivit Președintelui Senatului
DailyBusiness
Alertă națională de nivel național! „Nu mâncați ouăle de găină”
Adevarul
Ce ne facem cu bolnavii noștri? Avertismentul medicilor după ce un om a fost ucis, iar altul grav rănit
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Pepe și Raluca, fosta soție, au ajuns la tribunal! Cei doi se judecă pentru copii. Declarația exclusivă a cântărețului
Spynews
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Evz.ro
Ce s-a ales de rochia iconică a Corneliei Catanga. La cine ajunge, de fapt
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
BREAKING NEWS Accident extrem de grav în București! Un șofer a zburat cu mașina de pe șosea și a căzut pe linia de tramvai 41. Ambele sensuri sunt blocate
Cancan.ro
Delia Matache reacționează după derapajul Andrei Măruță: „Ești…” + Mesajul ei GENIAL pentru fanii care cred că umilesc artiștii
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Florin Piersic, în lacrimi și suspine: Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor (VIDEO)
StirileBZI
Pensiile s-ar putea majora cu 2,7%! Guvernul intenționează să umble la pensii
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure
substantial.ro
Armata rusă anunță capturarea a două sate în regiunea Kursk
MediaFlux
CIOLACU DEMISIONEAZĂ! PREMIERUL ROMÂNIEI A ANUNȚAT: CATEGORIC!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ryanair schimbă politica de bagaje: Costurile suplimentare vor dubla prețul biletului