Un accident în lanţ în care au fost implicate 17 autoturisme a avut loc miercuri dimineaţă, pe A2 la ieşirea către centura Capitalei. Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din această cauză, circulaţia rutieră a fost deviată. Alte două accidente au avut loc pe autostrada Bucureşti – Constanţa, la km 10 şi la km. 54. CNAIR anunţă că a fost deschisă o anchetă pentru a verifica modul în care s-a intervenit pe A2 pentru înlăturarea gheţii de pe carosabil.
„Poleiul apare în momentul în care avem precipitații și care, ulterior, îngheață pe o suprafață și formează un strat de gheață. În cazul accidentului din această dimineață (miercuri — n.r.) de pe A2 a fost vorba despre ghețuș, acesta formându-se la temperaturi scăzute pur și simplu, din cauza brumei de exemplu. Administrația Națională de Meteorologie nu avea de ce să trimită atenționări de ghețuș, pentru că nu dăm așa ceva. Dacă ar fi să emitem atenționare de ghețuș, ar însemna să o publicăm azi și să expire la primăvară, iar asta nu are nicio logică”, a explicat Georgescu.
Miercuri, șeful Direcției Mecanizare și Mentenanță din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Andrei, a precizat pentru AGERPRES că rezultatele anchetei demarată în urma accidentului produs pe A2, cu privire la modul de intervenție a echipelor specializate, vor fi cunoscute săptămâna viitoare.
Acesta a reclamat legislația greoaie, precizând că meteorologii nu au emis atenționări de polei, întrucât nici nu s-a produs acest fenomen, ci s-a format ghețuș, pe anumite poduri și pasaje de pe autostrada A2 fiind împrăștiat material antiderapant.
Nouă autovehicule au fost implicate, miercuri dimineață, într-un accident pe A2 București — Constanța, în urma căruia patru persoane au fost rănite, în timp ce pe sensul dinspre Constanța spre Capitală alte șapte autovehicule s-au tamponat, însă au rezultat doar pagube materiale, fără victime.
Accidentele de pe Autostrada A2 s-au produs miercuri dimineața pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul alunecos, potrivit Brigăzii Rutiere a Poliției Române.
Un reprezentant al Brigăzii Rutiere a declarat, miercuri, că urmează să fie aplicată și o sancțiune administratorului drumului. Amenda poate fi de la 21 de puncte amendă la 100, cuantumul urmând să fie stabilit ulterior, după terminarea cercetării la fața locului. Potrivit sursei citate, administratorul drumului ar fi trebuit să împrăștie din timp material antiderapant.
Reprezentantul Brigăzii Rutiere a precizat, totodată, că, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că niciunul dintre conducători nu consumase băuturi alcoolice.