Horia Georgescu a spus că în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş sunt 14 contracte semnate cu firmele sale, precizând că va fi luată în calcul şi decizia Curţii de Apel Mureş.
„Luăm în calcul decizia de la Curtea de Apel Mureş. Aşteptăm decizia şi vom sesiza Inspecţia judiciară. Luăm în calcul această posibilitate pentru că ni se pare cel puţin inedită această decizie, atât timp cât există acte semnate de domnul Nicolescu care au adus un folos patrimonial”, a mai spus Georgescu.
În martie 2011, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în urma constatării unor indicii de comitere a unor fapte de corupţie de către preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, demers survenit verificării averii acestuia. ANI a extins evaluarea şi asupra averii soţiei preşedintelui CJ Argeş, Viorica Nicolescu, precum şi a celor doi copii ai lor.
Constantin Nicolescu a contestat în instanţă raportul de evaluare al ANI.
În 26 martie 2012, Curtea de Apel Târgu Mureş a anulat raportul întocmit de Agenţia Naţională de Integritate referitor la preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, sentinţa putând fi atacată cu recurs.
În cazul lui Nicolescu, ANI a stabilit existenţa conflictului de interese prin semnarea sau aprobarea de către acesta, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, a unui număr de 14 contracte (13 contracte în sumă de 1.139.715,84 lei, cu TVA inclus şi un contract adiţional de prelungire a perioadei) încheiate de către CJ Argeş sau instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului cu SC Autopro Mond SA, respectiv, SC Mac Auto SA (societăţi la care Nicolescu este acţionar majoritar, în procent de 92,194% şi, respectiv, 63,08%).
De asemenea, ANI arăta că societăţile Autopro Mond şi Mac Auto, precum şi SC Dinik Mar Arg SRL (la care Viorica Nicolescu este acţionar majoritar) au încheiat 12 contracte (nouă contracte în sumă de 303.262,12 lei, TVA inclus, un contract conform comenzilor, două contracte – oră de manoperă) cu instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş.
În perioada 2006 – 2010, SC Autopro Mond SA a prestat servicii către instituţii şi servicii publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş, pe bază de comenzi, în sumă de 124.327,49 lei, preciza ANI.
Suma totală a celor nouă contracte încheiate sub semnătura Constantin Nicolescu, a celor cinci contracte încheiate cu aprobarea acestuia, a celor 12 contracte încheiate de către societăţi la care acesta sau soţia lui sunt acţionari majoritari, precum şi a prestărilor de servicii efectuate instituţiilor şi serviciilor publice aflate în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş, de către societăţile la care preşedintele CJ Argeş sau soţia acestuia sunt acţionari majoritari este de 1.567.305,45 lei, mai nota ANI.
În 18 mai 2011, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.
În acest dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC PIC SA Piteşti, Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung, Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa, judeţul Argeş, Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului judeţean Argeş, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, judeţul Argeş, Gheorghe Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiaşi firme şi diriginţii de şantier Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea.