Georgică Cornu: Dosarele ridicate de la Arad vizează lucrări mari. Nu suntem firmă de partid

Omul de afaceri Georgică Cornu, care deţine firma Confort Construct din Timişoara, susţine că dosarele ridicate de la Primăria Arad vizează lucrări în derulare, dar că acest lucru nu înseamnă că sunt probleme. El a precizat că firma sa nu este "o firmă de partid" şi că nu vrea să intre în scandaluri.
Romania TV
29 mart. 2012, 11:37
Georgică Cornu: Dosarele ridicate de la Arad vizează lucrări mari. Nu suntem firmă de partid

„S-au solicitat nişte dosare pentru lucrări în derulare, dar asta nu înseamnă că sunt probleme. Nu suntem firmă de partid, ne facem treaba aşa cum trebuie”, a afirmat Cornu.

Întrebat despre câte contracte este vorba, Georgică Cornu a spus că nu poate da un număr exact, dar că sunt „destul de multe” şi că sunt contracte mari în derulare. „Credeţi că eu umblu cu o situaţie în buzunar? Nu ştiu exact, sunt, oricum, destul de multe (n.r. contracte). Sunt contracte mari in derulare, firma este una din puţinele din România care să poată participa la lucrări mari cu fonduri europene, inclusiv cea vizând asfaltarea Drumului Vinului”, a afirmat Cornu, care a adăugat că la ora actuală se află la Timişoara.

Patronul firmei Confort Construct a spus că, în opinia sa, situaţia actuală este legată de politică: „Totul este legat de campanie electorală, de oameni care acceptă sau nu anumite situaţii şi care reclamă anumite situaţii. Eu nu vreau să intru în nişte scandaluri. Este foarte bine că se verifică aceste contracte. La ora actuală, politica românească este un mare dezastru. Executăm lucrările şi când este vorba despte plată nu se mai plăteşte. Ce vină avem noi, oamenii de afaceri? Sunt firme care intră în insolvenţă una după alta! A ajuns ca insolvenţa să fie o afacere, în timp ce firmele care lcurează serios suferă pentru că nu se plătesc obligaţiile, nu se plătesc contractele”.

La întrebarea de ce, în aceste condiţii, mai face afaceri cu statul, dacă sunt păguboase, Cornu a răspuns: „Este o întrebare pe care mi-o pun şi eu. Dacă merită sau nu să mai lucrez pe aceste contracte”.

Unul dintre cele mai importante contracte pe care firma Confort Construct le are cu autorităţile arădene este pentru proiectul „Drumul Vinului: Pauliş – Ghioroc – Covasant – Siria”, derulat de Consiliul Judeţean Arad şi co-finantat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, în baza unui contract de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionala şi Turismului.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin POR şi are o valoare totală de 61.353.550,95 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 48.401.644,20 lei. Proiectul este implementat pe teritoriul administrativ al comunelor Păuliş, Ghioroc, Siria şi Covasant vizează reabilitarea a două drumuri din zonă (24 de kilometri).

Joi, poliţiştii au ridicat de la Primăria Arad mai multe documente legate de licitaţiile la care a participat firma Confort Construct din Timişoara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, ancheta se referă la dosarul în care Primăria Timişoara a semnalat că a fost falsificată semnătura primarului Gheorghe Ciuhandu şi a altor funcţinari ai Primăriei Timişoara pe documente prezentate de Confort Construct la o licitaţie organizată în Arad.

„Procurorii arădeni s-au autosesizat la vremea respectivă, iar acum probabil că au extins cercetarea pentru că solicitarea a fost pentru copii de pe toate documentele de la licitaţiile la care a participat firma Confort Construct. În momentul de faţă avem câteva contracte semnate cu această firmă, unul dintre ele vizând întreţinerea unor străzi din municipiul Arad”, a declarat Drăghici.

Conform acesteia, la sediul Primăriei Arad s-au prezentat numai poliţişti, nu şi procurori, nefiind vorba despre o percheziţie a DNA.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, declara că documente legate de aceeaşi firmă au fost solicitate de poliţişti şi altor administraţii din ţară care au contracte cu societatea.

Direcţia Naţională Anticorupţie preciza, la rândul său, că sunt ridicate acte de la Primăria Arad şi Consiliul Judeţean într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare, nefiind vorba despre percheziţii.

„Cu referire la informaţiile apărute în mass-media în cursul zilei de 29 martie 2011 privind percheziţii efectuate de procurorii DNA la Arad, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să facă următoarele precizări: Nu este vorba de efectuare de percheziţii, ci de ridicare de documente de la Primăria Arad şi de la Consiliul Judeţean Arad într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare”, arată DNA într-un comunicat de presă.

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Țara unde merg din ce în ce mai mulți turiști. Are munți spectaculoși și lacuri impresionante, prețuri mici, dar e considerată cea mai periculoasă din lume
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Dictatorul ahtiat după lux. Obiectele fabuloase purtate de Kim Jong Un
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adio, maestre! A murit actorul cu voce ca de înger: O zi pe care nu doream să o trăiesc
StirileBZI
Cei care cumpără de pe Temu sau Shein vor plăti taxe mai mari! Comanda trebiie să fie mai mare de 750 de lei!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Noi trageri Loto cu premii semnificative în joc
MediaFlux
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Insula Cailor” de la Galați, „sălașul piraților” de la Dunăre, de zeci de ani ostrov al cailor sălbatici