În termeni anuali, cea mai mare economie europeană s-a contractat cu 11,7%, potrivit Biroului Federal de Statistică (Destasis). Datele sunt ajustate în funcție de factorii sezonieri. Declinul din trimestrul al doilea s-a situat cu mult peste scăderea de 4,7% consemnată la începutul anului 2009, în timpul crizei financiar-economice, potrivit profit.ro.
„În al doilea trimestru al anului 2020, s-a înregistrat o scădere masivă pentru exporturile și importurile de bunuri și servicii, precum și în cazul consumului final al gospodăriilor și al formării de capital la mașinării și echipamente”, arată Destasis într-un comunicat. În primul trimestru, economia germană a scăzut cu 2%, potrivit datelor revizuite publicate astăzi. Datele au fost modificate în creștere, de la un declin de 2,2% estimat anterior.
Și cifrele pentru ultimele trei luni din 2019 au fost revizuite în urcare, noile estimări indicând o stagnare pentru economia Germaniei, față de o scădere de 0,1% semnalată în mai. Germania a intrat, astfel, în recesiune tehnică la jumătatea acestui an, cu trei luni mai târziu decât s-a estimat inițial.
Scăderea consumului și a investițiilor companiilor, pe fondul blocajelor cauzate de pandemia de coronavirus, este așteptată să fi afectat puternic și economia SUA în al doilea trimestru. Economiștii estimează o contracție-record a produsului brut intern în SUA, de 10,6% în termeni trimestriali și de aproximativ 35% în termeni anuali, cea mai mare economie a lumii urmând să intre, de asemenea, în recesiune tehnică, cu două trimestre consecutive de scădere.
Citeşte şi SUA este a doua mare putere economică intrată în recesiune economică, după Germania