Germania nu mai ia în calcul rata de infectare pentru a stabili noi restricţii, potrivit unor surse guvernamentale de la Berlin. Autorităţile urmează să treacă la folosirea ratei de spitalizare ca indicator cheie cu privire la gradul de ocupare al spitalelor.
Rata incidenţei calculată pe şapte zile a fost utilizată ca indicator pentru a determina dacă trebuie impuse restricţii sau dacă acestea pot fi ridicate. Astfel, au fost convenite praguri de infectare de 35, 50 şi 100 de infecţii la 100.000 de persoane, care odată atinse duceau la operarea de modificări asupra restricţiilor impuse în societate.
Germania a raportat luni 3.668 de noi infecţii COVID-19 şi o rată a incidenţei în ultimele şapte zile de 56,4, conform Institutului Robert Koch pentru Boli Infecţioase.
Conform datelor oficiale, aproximativ 59% din populaţia germană este complet vaccinată, iar 64% dintre germani au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit Agerpres.
În Germania a început al patrulea val de infectare cu noul coronavirus, informează dpa, care citează cel mai recent raport al Institutul Robert Koch (RKI), agenţia naţională responsabilă cu prevenirea şi controlul bolilor.
Proporţia probelor pozitive în cazul testelor PCR a crescut de la 4% la 6% în decurs de o săptămână până la jumătatea lunii august, potrivit ultimului raport săptămânal al RKI, dat publicităţii joi seară.
Categoriile mai tinere din rândul populaţiei sunt cele care au fost afectate în mod special de COVID-19, conform sursei citate.
„Acest lucru arată acum în mod clar începutul celui de-al patrulea val, care devine din ce în ce mai puternic, în special din cauza infectărilor populaţiei adulte tinere”, se arată în raport.
De la începutul lunii iulie s-a înregistrat o creştere a ratei incidenţei în Germania, în special în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 10 şi 49 de ani, afirmă RKI.
În vara acestui an, varianta Delta, care este mai contagioasă, este dominantă, reprezentând 99% din cazuri. Rata de incidenţă în ultimele şapte zile a fost joi de aproximativ 44 de cazuri la 100.000 de locuitori, însă cu fluctuaţii regionale puternice.
Per ansamblu, 63,7% din populaţie a fost vaccinată cu o doză, în timp ce 58,2% sunt complet imunizaţi.