Germania plănuieşte ieşirea din izolare pe 19 aprilie. Măsuri de relaxare civică şi în Cehia

Guvernul german a întocmit o listă de măsuri pe care să le pună în aplicare atunci când ţara va intra în faza ieşiri din izolare, pe care intenţionează să o implementeze începând de la 19 aprilie, se arată într-un document, pe care Reuters scrie că l-a putut consulta.
Filip Stan
06 apr. 2020, 14:44
Germania plănuieşte ieşirea din izolare pe 19 aprilie. Măsuri de relaxare civică şi în Cehia

PANDEMIE CORONAVIRUS. Obiectivul este menţinerea nivelului reproducerii virusului – adică numărul mediu de persoane contaminate de către un singur bolnav – sub unul, care reprezintă pragul la care o epidemie începe să scadă.

Steffen Seibert a dat însă asigurări, într-o conferinţă de presă, că Guvernul nu este încă în măsură să prezinte vreo dată a unei ieşiri din izolare în Germania, o măsură care a intrat în vigoare în această ţară la 22 martie.

Documentul pe care Reuters scrie că l-a putut consulta – în care se arată că pandemia nu se va încheia înainte de 2021 – prevede o revenire treptată la normal şi o implementare a unor dispozitive care permit să se urmărească 80% dintre contactele unei persoane contaminate cu 24 de ore înainte de diagnostic.

Persoanele contaminate şi cele cu care acestea au intrat în contact vor fi plasate, atunci, în carantină, acasă la ele sau în hoteluri.

În schimb, magazinele vor putea redeschide, la fel ca şi şcolile din anumite regiuni, însă regulile distanţării sociale vor fi menţinute.

Guvernul intenţionează totodată să relaxeze controlul la frontieră, însă va continua să interzică adunări mari şi sărbători private.

De asemenea, imediat ce vor fi disponibile suficiente măşti, folosirea lor va fi obligatorie în trenuri, autobuze, dar şi în întreprinderi şi în clădiri publice.

Guvernul ceh vizează o relaxare de joi a izolării împotriva noului coronavirus printr-o redeschidere a unor magazine şi reluarea unor activităţi sportive în aer liber

Guvernul ceh vizează o relaxare a izolării care paralizează economia ţării, în cazul în care situaţia epidemiei se confirmă în zilele următoare, relatează Reuters.

Cehia a fost unul dintre primele state din Europa care a declarat starea de urgenţă, în martie, în vederea unei împiedicări a răspândirii noului coronavirus. Numărul cazurilor confirmate de covid-19 era, la vremea respectivă, de până în 200.

În total, Cehia înregistrează în prezent 4.591 de contaminări, însă creşterea zilnică a contaminărilor a fost sub 10% în ultimele zile.

Praga a anunţat duminică cel mai mic bilanţ de noi contaminări de la 22 martie.

În cazul în care această tendinţă continuă, a anunţat ministrul Sănătăţii Adam Vojtech, Guvernul urmează să autorizeze începând de joi o redeschidere a anumitor magazine – care vând materiale de construcţii sau papetărie -, dar şi o reluare a unor activităţi sportive în aer liber – fără adunări, ca tenisul.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Capital.ro
Decizie pentru toți cei cu buletin de identitate. Nu se acceptă în România. Lege fără excepții
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vești proaste pentru șoferi! Sunt anunțate noi scumpiri!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Rețeta perfectă de castraveți murați. Puteți să îi mâncați a doua zi
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
BAC 2024 | Subiecte dificile la fizică, informatică, chimie și biologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen de 60 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Mircea Geoană conduce în sondajele pentru alegerile prezidențiale, urmat de Marcel Ciolacu și Elena Lasconi
MediaFlux
AU SCĂZUT PENSIILE. Casa de Pensii a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?