GERMANIA – SCOŢIA 5-1. Gazdele fac spectacol la Euro 2024, demonstraţie de forţă la meciul de debut

Euro 2024: Germania a câştigat partida de deschidere, scor 5-1 cu Scoţia. A fost un meci cu toate ingredientele: primul gol de la turneul final, primul gol din penalti, primul autogol, prima eliminare
Filip Stan
14 iun. 2024, 20:18
GERMANIA - SCOŢIA 5-1. Gazdele fac spectacol la Euro 2024, demonstraţie de forţă la meciul de debut

Echipa naţională a Germaniei a învins vineri seara, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal 2024.

După o scurtă ceremonie de deschidere, care a durat un sfert de oră, Germania a dominat partida de la Munchen şi s-a impus cu 5-1 fără să forţeze. Scorul a fost deschis devreme, în minutul 10, de Florian Wirtz, care a înscris plasat şi a devenit cel mai tânăr marcator al germanilor la un turneu final european, având 21 de ani şi 42 de zile. În minutul 19 scorul a fost majorat de Jamal Musiala, un alt jucător de 21 de ani. Gazdele au cerut penalti la faultul lui Christie asupra lui Musiala, dar după consulatea VAR, arbitrul Turpin nu a acordat nimic. Nu a mai fost cazul în minutul 42, când Porteous l-a faultat pe Gundogan şi a primit cartonaş roşu, iar arbitrul a acordat penalti. A transformat Kai Havertz, care a stabilit scorul pauzei, 3-0 pentru Germania.

După reluare, Niclas Fullkrug a înscris pentru 4-0 în minutul 68, atacantul german ajungând la 12 goluri în 17 meciuri disputate pentru naţionala ţării sale. În minutul 74 pe teren a intrat şi Thmoas Muller, aflat la meciul cu numărul 130 pentru Germania. Muller a pasat pentru golul anulat în minutul 76 aceluiaşi Fullkrug, din cauza unei poziţii de ofsaid, iar Antonio Rudiger a deviat în propria poartă un şut al nou intratului McKenna (min. 87). Însă Emre Can, convocat în urmă cu doar trei zile, a înscris ultimul gol al gazdelor, în minutul 90+3 şi Germania s-a impus cu 5-1 în meciul de deschidere al Euro 2024.

 

Scorul este 5-1, după ce pentru germani a înscris şi Can ‘90+3.

Min. 87, 4-1, autogol, Antonio Rudiger și-a băgat mingea în propria poartă.

Min. 75, UMILINŢĂ pentru Scoţia, Germania marchează pentru 5-0, dar golul este anulat

Min. 64: 4-0, Germnaia face spectacol, Fullkrug a marcat cu o execuție superbă, în vinclul porții lui Gunn.

Min. 45: GOOOL Germania, 3-0, Havertz marchează din penalty

Min. 19: Jamal Musiala marchează cu piciorul drept!

Min. 11: GOOOL Germania! Florian Wirtz, starul lui Leverkusen, a deschis scorul din pasa lui Joshua Kimmich. Reușita sa este prima de la EURO 2024.

UEFA i-a adus vineri un omagiu regretatului căpitan şi antrenor al Germaniei, câştigător al Cupei Mondiale, Franz Beckenbauer, în timpul ceremoniei de deschidere a Euro 2024. Pe stadionul din Munchen au fost proiectate videoclipuri cu unul dintre cei mai mari jucători germani.

Beckenbauer, care a murit în ianuarie, la vârsta de 78 de ani, a fost căpitanul Germaniei de Vest la câştigarea Campionatului European din 1972 şi a unui succes la Cupa Mondială din 1974, înainte de a câştiga Cupa Mondială ca antrenor al echipei naţionale în 1990.

„Der Kaiser”, aşa cum a fost poreclit pentru stilul său imperios de joc şi stăpânirea jocului, a fost, de asemenea, un jucător de bază al echipei Bayern Munchen, care a câştigat Cupa Europei de trei ori la rând în perioada 1974-76.

Soţia sa, Heidi, s-a alăturat lui Bernard Dietz şi Juergen Klinsmann, care au fost căpitanii echipelor Germaniei care au câştigat Euro 1980 şi Euro 1996, pentru a aduce pe teren Cupa Henri Delaunay – trofeul care va fi înmânat echipei câştigătoare a Euro 2024.

Echipele de start la Germania – Scoția

Germania (4-2-3-1): Neuer – Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt – Andrich, Kroos – Musiala, Gundogan, Wirtz – Havertz.
Selecţioner: Julian Nagelsmann.

Scoția (5-4-1): Gunn – Ralston, Porteous, Hendry, Tierney, A. Robertson – McGinn, McTominay, McGregor, Christie – Che Adams.
Selecţioner: Steve Clark.

Nationalmannschaft vizează un al patrulea titlu continental (după cele din 1972, 1980 şi 1996), ceea ce ar reprezenta un record. Selecţionerul Julian Nagelsmann nu a avut parte de un debut prea convingător când l-a înlocuit pe Hansi Flick, anul trecut, dar victoriile reuşite în testele cu Franţa şi Olanda, din martie, au ridicat moralul echipei şi al suporterilor, iar un debut victorios la Munchen ar putea da tonul pentru un turneu bun.

GERMANIA – SCOŢIA LIVE VIDEO ONLINE STREAM PRO TV. Scoţia a avut o primă parte a campaniei de calificare remarcabilă, cu victorii în faţa puternicei echipe a Spaniei, a Norvegiei şi a Georgiei, dar finalul preliminariilor a fost unul mai puţin reuşit. Steve Clarke este primul selecţioner care a condus ”Tartan Army” la două ediţii consecutive ale Campionatului European.

EURO 2024: Ghidul complet pentru suporterii care doresc să se deplaseze cu maşina la primul meci al României. Ungurii au făcut clasamentul naționalelor de la EURO 2024 și au uitat de România!

Cele două echipe s-au înfruntat de 17 ori, Germania având 8 victorii, Scoţia 4, în timp ce 5 partide s-au încheiat nedecis (golaveraj 26-23). Germania a câştigat ultimele trei confruntări directe, ultimul succes al scoţienilor datând de acum 25 de ani. La ultimul lor duel, Germania se impunea pe Hampden Park din Glasgow cu 3-2, în preliminariile EURO 2016 (7 septembrie 2015), prin golurile lui Thomas Muller (18, 34) şi Ilka Gundogan (54).

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată la un EURO, în 1992, la Norrkoeping, Germania câştigând cu 2-0, graţie reuşitelor lui Karl-Heinz Riedle (29) şi Stefan Effenberg (47).

Scoţia, care se află la al patrulea său turneu final al EURO, are doar două victorii în nouă partide, cea mai recentă contra Elveţiei (1-0), în 1996.

Din Grupa A mai fac parte echipele Ungariei şi Elveţiei.

GERMANIA – SCOŢIA LIVE VIDEO ONLINE STREAM PRO TV. Echipele:

Germania: Neuer – Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt – Andrich, Kroos – Musiala, Gundogan (căpitan), Wirtz – Havertz. Selecţioner: Julian Nagelsmann.

Scoţia: Gunn – Porteous, Hendry, Tierney – Ralston, A. Robertson (căpitan) – McGinn, McTominay, McGregor, Christie – Che Adams. Selecţioner: Steve Clark.

Meciul va fi arbitrat de francezul Clement Turpin.

Tricolorii la Euro 2024: Marius Marin – Poate nu suntem o generaţie de aur, dar suntem o generaţie care are o inimă extrem de mare

Naţionala României va debuta la Euro-2024 cu Ucraina, la 17 iunie, de la ora 16.00. Marius Marin a declarat, vineri, că el şi colegii săi îşi doresc foarte mult să obţnă o victorie în primul meci de la Euro 2024, cu Ucraina. El a menţionat că generaţia sa este una cu “inimă extrem de mare”.

PRO TV LIVE VIDEO Germania – Scoţia online, meciul care deschide Euro 2024

“Cred că putem lua exemplu meciul cu Elveţia, în care am fost agresivi, ne-am dorit victoria… Vrem neapărat un rezultat pozitiv şi cred că ne va spune drumul nostru la Euro după primul meci. Ne dorim foarte mult să ieşim învingători. În ultimele şase luni numai la asta mi-a stat capul, la Euro. Sper din tot sufletul să stăm cât mai mult. Este cea mai mare bucurie să fiu aici alături de colegii mei. Cea mai mare tristeţe e să ştiu că se va termina repede. Dar sper să stăm cât mai mult. Obiectivul meu este să facem toţi românii mândri de noi. Poate nu suntem o generaţie de aur, nu suntem cea mai bună generaţie, dar vă asigur eu că suntem cea mai bună generaţie care are o inimă extrem de mare”, a spus fotbalistul.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Laura Giurcanu și-a făcut de cap la mare. Influencerița se bucură de viața de femeie singură
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Cel mai valoros schelet de dinozaur vândut vreodată atinge suma record de 44,6 milioane de dolari
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'