Germania se pregăteşte pentru vaccinul antiCOVID rusesc. Angela Merkel vrea să comande serul de la Sputnik!

Angela Merkel vine cu marele anunţ. Cancelarul că este pregătită să comande vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V pentru Germania dacă vaccinul va fi autorizat în UE.
Alina Costache
19 mart. 2021, 22:56
Germania se pregăteşte pentru vaccinul antiCOVID rusesc. Angela Merkel vrea să comande serul de la Sputnik!

Germania se pregăteşte pentru vaccinul antiCOVID rusesc.Declaraţia a fost făcută în condiţiile în care Angela Merkel este criticată aspru pentru încetinirea campaniei de vaccinare în Germania.

Germania se pregăteşte pentru vaccinul antiCOVID rusesc. Angela Merkel vrea să comande serul de la Sputnik!

„În ceea ce priveşte vaccinul rusesc, consider că orice vaccin autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente ar trebui utilizat în UE. În acest caz, aş prefera o comandă din partea UE, dar dacă acest lucru nu intervine, atunci Germania ar trebui să acţioneze pentru ea însăşi şi asta vom face”, a declarat Angela Merkel.

Totodată, cancelarul german a declarat că este gata să fie vaccinată cu AstraZeneca, în pofida faptului că vaccinarea a fost suspendată pentru câteva zile din cauza tulburărilor rare şi grave de coagulare la unele persoane vaccinate, fără o legătură dovedită cu serul administrat.

Cancelarul Angela Merkel a acceptat miercuri seară deblocarea treptată a dispozitivului anti-COVID-19 din Germania, cedând nemulţumirii crescânde în rândul opiniei publice şi propriului guvern cu şapte luni înainte de alegerile parlamentare, notează AFP.

După mai mult de nouă ore de negocieri dure, cancelarul şi liderii celor 16 landuri federale ale ţării au ajuns la un acord asupra unui calendar pentru relaxarea măsurilor de izolare parţială în vigoare de la sfârşitul anului trecut.

„Astăzi putem vorbi despre încredere şi speranţă”, a afirmat cancelarul german într-o conferinţă de presă, apreciind că ţara sa intră acum „într-o nouă fază” a luptei împotriva pandemiei, posibilă în special prin accelerarea vaccinărilor.

Germania va autoriza astfel vaccinul AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani, a anunţat cancelarul. Intervalul dintre administrarea a două doze va fi, de asemenea, prelungit, pentru a permite vaccinarea mai multor pacienţi.

Cu toate acestea, viaţa va continua să se desfăşoare în ritm lent, majoritatea restricţiilor fiind prelungite cel puţin până la 28 martie pentru a contracara creşterea cazurilor şi răspândirea mutaţiei britanice, reprezentând în prezent 46% din contaminări.

Veşti bune pentru românii din Germania. Reuniunile private vor fi posibile, însă, începând cu 8 martie, între două familii, cu condiţia ca acestea să nu depăşească în total cinci persoane.

Librăriile, florăriile şi şcolile de şoferi, care s-au redeschis deja în unele landuri, vor putea din nou să primească vizitatori în toată ţara.

Citeşte şi: Germania vrea restricţii de Paşte şi propune interzicerea călătoriilor. Ce alte decizii mai ia Angela Merkel
 

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'