”Sistemul sănătăţii este supus unor presiuni ameninţătoare”, a avertizat într-o conferinţă de presă Ulrike Demmer. Numărul pacienţilor de la terapie intensivă în Germania a ”crescut cu 5% într-o singură zi”, a avertizat purtătoarea de cuvânt, citată de Le Figaro.
Rata incidenţei din ultima săptămână a atins miercuri 110,1 în Germania, care a înregistrat în mod oficial 9.677 de contaminări cu noul coronavirus şi 298 de morţi din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore, anunţa Institutul Robert Koch. Cu titlu de comparaţie, acest indice este de peste 400 în Franţa, care a însăprit măsurile săptămâna aceasta.
”Avem nevoie de o incidenţă mai mică de 100”, a subliniat Ulrike Demmer, care a avertizat că datele actuale sunt parţiale, din cauza weekendului lung de Paşte. ”Acesta este motivul din cauza căruia orice îndemn la o carantină scurtă şi uniformă este justificat”, a subliniat ea.
Germania nu reuşeşte să oprească un val de contaminări, iar miniştrii-preşedinţi ai mai multor landuri au cerut o carantină dură, însă de scurtă durată, pentru a câştiga teren împotriva epidemiei prin vaccinare.
Ulrike Demmer a anunţat că Guvernul reflectează la oportunitatea aplicării unor măsuri la nivel naţional şi nu la nivel regional. ”Diversitatea reglementărilor nu facilitează acceptarea lor”, a subliniat ea.
Unele landuri au impus interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, iar altele şi-au relaxat restricţiile în weekendul Paştelui. Germania înregistrează, de la începutul epidemiei, peste 77.000 de morţi din cauza Covid-19 şi peste 2,9 milioane de contaminări cu noul coronavirus.
În altă ordine de idei, deficitul sectorului public al Germaniei a urcat până la 189,2 miliarde de euro în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, acesta fiind primul deficit înregistrat de Germania după 2013 şi de asemenea cel mai mare sold negativ înregistrat de la reunificarea ţării în urmă cu trei decenii, a anunţat miercuri Oficiul federal de statistică, transmite Reuters.
Pandemia de coronavirus, care a provocat peste 77.000 de decese în Germania, a devastat cea mai mare economie europeană, chiar dacă economia germană s-a dovedit mai rezistentă decât estimau analiştii, unul dintre motive fiind şi continuarea exporturilor puternice spre China.
Oficiul federal de statistică a informat miercuri că în 2020 cheltuielile publice au crescut cu 12,1%, până la 1.700 miliarde de euro, pe măsură ce Guvernul de la Berlin a folosit toate instrumentele pentru a contracara impactul mai multor luni de carantină, în timp ce veniturile din taxe au scăzut cu 3,5%, până la 1.500 miliarde de euro.