Landul german deţine copyright asupra cărţii încă de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, iar aceste drepturi de autor nefolosite până acum se vor prescrie în 2015. „Mein Kampf” este interzisă în Austria şi Rusia, scrie Daily Mail, dar în mod paradoxal nu şi în Germania.
În luna ianuarie, o revistă germană a reaprins controversa când a încercat să publice extrase din carte însoţite de comentarii critice, scrie la rândul său publicaţia americană New York Times. Autorităţile germane au dat publicaţia respectivă în judecată, motivând că a încălcat drepturile de autor deţinute de editura din Bavaria.
Acum, editura este contra cronometru pe măsură ce drepturiel de autor îi expiră şi a anunţat că va republica mein Kampf în versiunea ei proprie, pentru a reduce efectele neplăcute ce ar putea fi resimţite de cei acre au amintiri traumatizante de pe urma regimului hitlerist. Astfel, versiunea reeditată va conţine şi comentarii care vor contrazice multe dintre argumentele aduse de Hitler, scrie Der Spiegel.
marţi, ministrul de Finanţe al landului Bavaria, Markus Soder, a declarat publicaţiei germane noua versiune a cărţii va face lumină asupra „catastrofei mondiale pe care un asemenea tip de gândire (cum a fost cel al lui Hitler,n.r.) ar pute-o provoca.”