Gheorghe Flutur a explicat că liberalii nu vor să îi sancţioneze pe cei care capitalizează.
„Am lucrat cu o parte din colegii din PNL şi PSD, cu domnul Sorin Grindeanu, la punerea de acord a celor două, trei programe de guvernare, programul PNL, programul PSD, UDMR a fost pus de acord cu noi săptămânile trecute, şi, până la momentul acesta, am parcurs zece domenii, zece ministere. Mâine dimineaţă vom continua, de la ora 10,00, cu domeniul muncii, sănătatea, cultura, mediul de afaceri şi învăţământul ca să finalizăm până poimâine într-o formă compatibilizarea programului de guvernare”, a spus Gheorghe Flutur la finalul discuţiilor, conform News.ro.
Prim-vicepreşedintele PNL a explicat că liberalii nu vor creşterea taxelor şi impozitelor în perioada următoare, dând de înţeles că ar urma să fie păstrată cota unică de impozitare.
„Aici au apărut nişte uşoare discuţii între noi şi cei din PSD care cer această impozitare progresivă, dar vor mai avea loc orele şi zilele viitoare discuţii pentru clarificarea avantajelor pentru mediul de afaceri, pentru dezvoltarea economică a acestei ţări”, a menţionat Gheorghe Flutur.
Liberalul a mai menţionat că PNL nu vrea sancţionarea celor care „capitalizează”, referitor la propunerea PSD de suprataxare a marilor averi.
„Eu pot să vă spun, ca o gândire liberală, dacă ai o valoare mai mare nu este un delict şi eu te sancţionez că tu ai ajuns să ai aceea valoare mai mare dacă tu ai fost mai harnic şi ai avut noaptea mai scurtă şi ai muncit. Adică, noi liberalii nu vrem să sancţionăm din punctul acesta de vedere cel care capitalizează. Aici fiecare poarte să spună cum vede, dar eu cred că noi trebuie să fim foarte sinceri cu electoratul. Noi trebuie să încurajăm şi acumularea cinstită de capital în această ţară. Nu să te pedepsesc dacă ai avut curajul să ai un anumit capital”, a spus reprezentantul PNL.
Potrivit sursei citate, Gheorghe Flutur i-a întrebat pe cei de la PSD care este impactul financiar al impozitării marilor averi, şi câţi bani se adună pe impozitarea progresivă la buget în plus.
”Nu au o simulare să ne spună. Nu cred că trebuie să rămânem înţepeniţi în nişte proiecte, dar la nişte principii de dezvoltare să nu ne întoarcem noi în trecut, să ne frică dacă cineva acumulează un capital nu este ceva corect. Egalitarismul a fost în comunism şi nu a dat rezultate”, a mai adăugat Flutur.
Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre creşterea pensiilor. „Am spus da. Sunt de acord să creştem pensiile”