Gheorghe Flutur va asigura interimatul funcţiei de preşedinte al PNL timp de şapte zile, până la congresul Partidului Naţional Liberal. Acesta a fost votat în unanimitate în Ședința Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal.
Preşedintele interimar al PNL Gheorghe Flutur şi-a îndemnat colegii prezenţi la Consiliul Naţional al PNL, să vadă partea bună a lucrurilor şi anume că partidul are capacitatea să corecteze şi să îmbunătăţească ceea ce nu merge. „Trebuie să ne uităm atent ce nu a mers, să putem îndrepta. Altfel putem persista în aceste greşeli, iar PNL este într-adevăr un partid viu, dinamic şi care trage de mânecă”, a adăugat el.
„După 6 luni, PNL convoacă proceduri pentru un Congres extraordinar. Şi eu vă îndemn să vedeţi partea bună a lucrurilor – capacitatea partidului de a corecta şi de a îmbunătăţi ce nu merge. Noi nu putem să ne ascundem şi să spunem că a mers foarte bine. O spun eu care am primit un vot pentru interimatul până duminica viitoare. Trebuie să ne uităm atent ce nu a mers, să putem îndrepta. Altfel putem persista în aceste greşeli, iar PNL este într-adevăr un partid viu, dinamic şi care trage de mânecă. Şi acesta este un lucru bun, pentru că mai sunt doi ani până la alegerile din 2024 şi dacă ne gândim sunt foarte multe lucruri de făcut”, a afirmat Gheorghe Flutur, duminică la Consiliul Naţional.
Ședința Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal a început, duminică, la Palatul Parlamentului. 79 de lideri au participat la ședința în care Gheorghe Flutur a fost desemnat președinte interimar, după demisia lui Florin Cîțu.
Citeşte şi Ludovic Orban: PNL a devenit „UM PNL”, o unealtă a lui Iohannis, nu Cîţu e problema
Lucian Bode va fi secretar general interimar, după demisia lui Dan Vîlceanu.
Nicolae Ciucă a venit la ședință însoțit de prim-vicepreședintele formațiunii, Rareș Bogdan.
Reuniunea BPN va fi urmată de ședința extraordinară a Consiliului Național al PNL, care se desfășoară tot la Palatul Parlamentului. Consiliul Național va decide convocarea unui congres, probabil pe 10 aprilie.
Reamintim că Florin Cîţu şi-a anunţat sâmbătă demisia de la conducerea PNL, el precizând că şi-a înregistrat demisia la partid, deşi ar fi vrut să şi-o prezinte în faţa colegilor din Biroul Executiv, dar aceştia nu au venit la şedinţă.
„Aș fi vrut să îmi prezint demisia în fața colegilor, dar am depus-o la partid, pentru că ei nu au fost aici”, a spus Cîțu, avertizând din nou despre ăproblemele economice ale României.
Întrebat dacă el va demisiona și de la șefia Senatului, Florin Cîţu a răspuns: „Nu. Acolo sunt alte discuții, vom vedea ce se întâmplă și acolo”. „Nimeni nu mi-a cerut demisia” de la șefia Senatului, a adăugat el.
„Această şedinţă BEX e singura şedinţă statutară convocată în week-end. Rolul acestei şedinte era de a discuta cu colegii cu care am pornit la drum pentru a da un suflu PNL. Voiam să discutăm puţin şi despre acţiunile mele care au fost critiate în spaţiul public referitor la acest compromis cu PSD. Da, e adevărat, niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis cu PSD. Am avut dreptate, inflaţia creşte, dobânzile cresc. Toate vor avea efecte şi e păcat pentru că sunt măsuri care îii ajută pe români şi creşterea pensiilor, şi a salariilor, dar trebuie făcute cu cap”, a declarat Florin Cîţu.