Gheorghe Flutur se poate declara mândru de abilităţile sale politice, după ce prefectul Sucevei a fost numit Iulian Cimpoeșu, care este subordonat direct al liberalului, deşi este propus de USR la conducerea judeţului. În speţă, Cimpoeşu este muzeograf la Muzeul de Istorie Suceava, instituție aflată în directa subordine a Președintelui CJ Suceava, scrie fantome.info.
Deci Flutur a reuşit să aibă autoritate directă asupra prefectului propus de USR, într-o manevră politică de manual.
Florin Cîţu a afirmat, joi seară, că toate persoanele care vor fi propuse pentru a ocupa funcţii de prefect, subprefect, secretar de stat sau subsecretar de stat vor fi evaluate.
”Partidele propun, şi prefecţi, şi subprefecţi, şi secretari de stat, dar toţi trebuie evaluaţi. Sunt trei principii de la care nu abdic: fără penali în funcţii publice, fără conflicte de interese şi profesionişti. Pe fiecare funcţie mă uit la fiecare persoană la aceste criterii. Să presupunem că-mi scapă cineva şi l-am numit şi aflăm informaţia după aceea. Imediat îl voi retrage. Nu ne jucăm cu aşa ceva în acest mandat”, a declarat Florin Cîţu, la Digi 24.
Întrebat despre nemulţumirile liberalilor de la Cluj referitor la faptul că funcţia de prefect ar trebui să rvină UDMR, Cîţu a afirmat: ”Bineînţeles că am vrea să avem toţi prefecţii, ştiu acest lucru. Eu primesc propuneri de prefecţi, secretari de stat, subsecretari de stat. Fiecare cu CV-ul. Vom vedea dacă este persoana potrivită, verificăm dacă nu are probleme penale, verificăm dacă sunt profesionişti şi că nu există conflicte de interese. Poate că sistemul meu nu este perfect şi vor apărea informaţii după ce eu am făcut o numire îl voi retrage imediat pe respectivul sau respectiva”.
PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi.