„Am discutat despre viziunea mea managerială și am răspuns la întrebările doamnei ministru. (Viziunea mea, n.r.) este eficientizarea Ministerului Public. (…) Aceasta este ideea mea principală, eficientizarea și eventual pus accent pe diminuarea fenomenului infracțional„, a declarat Gheorghe Ivan, la ieșirea din sediul Ministerului Justiției, potrivit Agerpres.
Procurorul Oana Schmidt-Hăineală nu a dorit să dea declarații după întâlnirea cu ministrul și a arătat că este vorba de o procedură în derulare și este prematur să facă declarații despre interviul cu Raluca Prună.
Potrivit anunțului MJ, pentru ocuparea acestei funcții și-au depus candidatura: Gheorghe Ivan — procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Oana Andrea Schmidt-Hăineală — procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov și membru al CSM, Augustin Lazăr — procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia și Codruț Olaru — adjunct al procurorului general al PÎCCJ.
Calendarul procedurii de selecție a procurorului general prevede că pe 23 martie propunerea va fi transmisă CSM pentru avizare. După încheierea procedurilor de la CSM, propunerea ministrului Justiției va fi transmisă președintelui Klaus Iohannis până pe data de 22 aprilie.
Ministerul Justiției a lansat pe 17 februarie procedura de recrutare a unui nou procuror general, funcție rămasă vacantă ca urmare a demisiei lui Tiberiu Nițu.
Demisia lui Nițu a venit după ce numele său a fost implicat în scandalul legat de folosirea coloanelor oficiale. Conducerea interimară a PÎCCJ a fost preluată de Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general.