Gheorghe Mencinicopschi, adevărul despre alimentele consumate zilnic de români: „În smântână se pune cretă, iar în miere se pune clei de oase!”

Gheorghe Mencinicopschi îi avertizează pe românii că alimentele pe care le cred sănătoase le pot pune viaţa în pericol din cauza aditivilor.
Loredana Brumă
03 apr. 2022, 10:49
Gheorghe Mencinicopschi, adevărul despre alimentele consumate zilnic de români:

Gheorghe Mencinicopschi, adevărul despre alimentele consumate zilnic de români. Medicul atrage atenţia asupra alimentelor care conţin aditivi şi care devin extrem de periculoase pentru sănătatea oamenilor. De exemplu, nu te-ai fi gândit niciodată că în smântână se mai pune şi cretă sau că în miere se mai bagă şi clei de oase.

Gheorghe Mencinicopschi, adevărul despre alimentele consumate zilnic de români

Laptele, smântâna, mierea şi carnea sunt considerate alimente foarte sănătoase, însă medicul atrage atenţia că acestea ne pot face foarte mult rău dacă au aditivi.

Citeşte şi Cât de important este peştele în dieta sănătoasă? Dr. Mihaela Bilic: „Ar trebui să fie prezent în meniu la fel de des ca și carnea”

Mencinicopschi explică în cartea sa „Noua ordine alimentară. Şi noi ce mai mâncăm?” modul în care se pot fi falsificate unele dintre cele mai sănătoase alimente.

De exemplu, medicul atrage ateţia că în lapte se poate pune apă, iar unii producători obişnuiesc să mascheze defectele sau să prevină alterarea cu ajutorul conservanţilor sau al substanţelor de neutralizare. Cu siguranţă nu te-ai fi aşteptat ca smântâna să conţină făină, gelatină, lapte bătut, albuş de ou şi chiar cretă.

Renumitul medic avertizează că nici untul nu este întotdeauna „curat”.

„Untul este cel mai bine imitat de margarinele pe baza de grasimi hidrogenate, nocive pentru sanatate, obtinute din uleiuri vegetale sau din grasime de peste dezodorizata. Untul mai poate fi falsificat cu untura de porc sau seu de vita”, a explicat medicul.

De asemenea, Mencinicopschi avertizează că brânzeturile sunt modificate prin înlocuirea proteinelor din lapte cu proteine de origine animală, adică praf din albuş de ou, plasmă sanguină, proteine vegetale din mazăre, cereale sau soia.

Un alt lucru şocant dezvăluit de renumitul medic este că mierea poate conţine amidon, gelatină sau chiar cu clei de oase.

Dacă te gândeai că măcar carnea este naturală, ei bine, nu este deloc aşa. Când pregăteşti o friptură la cuptor este posibil să ţii în mână carne dezosată mecanic. Producătorii nu vor să piardă nimic, aşa că ceea ce rămâne pe oase după dezosarea manuală este recuperat prin procedee mecanice. Numai că această carne are o valoare biologică şi microbiologică scăzută, după spusele prof. dr. Mencinicopschi, potrivit gânduridinierusalim.com.

Mai mult, carnea provenită de la un animal este adesea amestecată cu cea de la alt animal. Când cumperi carne de porc, gândeşte-te că s-ar putea să aibă în ea şi bucăţi provenind de la cal sau măgar. Carnea tocată, dar şi cârnaţii, salamul, mezelurile, sunt falsificate prin adăugarea de componente inferioare (şorici, tendoane, aditivi, soia, etc.).

Citeşte şi Ingredientul banal pe care să-l pui în cafea pentru a avea o zi de vis. Câte ceşti de cafea sunt recimandate pe zi

 

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Vietatea al cărui sânge luptă împotriva rezistenței microbiene. Este o adevărată comoară pentru lumea farmaceutică
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
Playtech.ro
Oraşul din România comparat cu Florenţa. Străinii, impresionaţi şi de preţurile mai mici de la noi
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un român a făcut parte din echipa care a amenajat cripta Papei Francisc. Sicriul Sfântului Părinte a trecut prin mâinile sale
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Pericolul ascuns din bucătărie. Obiectul pe care îl folosim zilnic și care ne poate îmbolnăvi grav
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
„Nu te voi uita niciodată, prieten drag!” Tudor s-a stins din viață în Marea Britanie, la doar 27 de ani. Prietenii săi cer acum ajutor pentru repatriere
Cancan.ro
Vedeta TV a murit la 44 ani din cauza unei infecții severe. Medicii i-au amputat piciorul, dar a fost prea târziu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut cel mai mare actor. Toată lumea îl plânge: Te vom păstra în amintirea noastră
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Dispar mai multe zile libere din Codul Muncii! Nouă lege în Parlament face uitate multe mini-vacanțe
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Destinație exotică cu prețuri mici în luna mai. Poți economisi peste 50% din prețul cazării