Gheorghe Nichita, audiat la DNA: Procurorii au extins urmărirea penală VIDEO

Primarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost audiat vineri la DNA. Acesta s-a prezentat la sediul central al Direcţiei Anticorupţie pentru a i se prelungi măsura controlului judiciar. A avut parte însă de o surpriză neplăcută, procurorii au extins urmărirea penală şi pentru alte infracţiuni. 
Iulian Tudor
28 aug. 2015, 13:11
Gheorghe Nichita, audiat la DNA: Procurorii au extins urmărirea penală VIDEO

UPDATE: Procurorii DNA au dispus prelungirea măsurii controlului judiciar față de Gheorghe Nichita, primar suspendat al municipiului Iași, și efectuarea urmăririi penale în cazul acestuia pentru alte fapte. 

Astfel, procurorii au extins cercetările față de Nichita și pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infracțiuni) și complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. 

La audierea de vineri a fost prezent şi avocatul fostei sale iubite, Adina Samson.

Nichita la DNA: Eu nu am luat legătura cu nimeni dintre cei cu care nu am voie

Primarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a declarat vineri, la ieșirea de la DNA, că nu a încălcat condițiile controlului judiciar și că nu a luat legătură cu nicio persoană dintre cele cu care avea interdicție.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu avocatul Adinei Samson, care ar fi venit să ceară arestarea lui pentru că ar fi încălcat rigorile controlului judiciar, Gheorghe Nichita a susținut: „M-am întâlnit. (…) Văd că insistă foarte clar asupra unui lucru. El este candidatul PNL la Primăria Iași și avocatul cui ați spus dvs. și atunci cred că lucrurile acestea explică foarte multe alte aspecte. (…) Eu nu am luat legătura cu nimeni dintre cei cu care nu am voie să iau legătură și am discutat chiar și cu procurorul că (…) am făcut astfel încât să nu încalc cu nimic controlul judiciar și acest lucru o să-l fac în continuare”.

El a precizat că a fost chemat la DNA unde i s-a adus la cunoștință faptul că „pe același fapte, nu pe altele, s-a dat altă încadrare juridică” și că s-a prelungit controlul judiciar și interdicția de a merge la serviciu în continuare. El a mai adăugat că i s-a comunicat și de o parte din cheltuieli care nu știe însă dacă sunt prejudicii.

Referitor la acuzațiile comunicate, Nichita a menționat că a văzut mai multe capete de acuzare cu infracțiuni de instigare la abuz în serviciu și că procurorii au motivat prin faptul că au mai fost câteva declarații suplimentare care au apărut.

La rândul său, avocatul Adinei Samson, Dragomir Tomașeschi, a spus că a discutat în DNA despre arestarea din nou a primarului pentru că a încălcat controlul judiciar. El a acuzat faptul că Gheorghe Nichita ar fi avut numeroase întâlniri cu martorii din dosar, lucru interzis prin controlul judiciar, refuzând să dea numele acestora și negând totodată că ar fi mai căutat-o pe Adina Samson.

Despre clienta lui, avocatul a susținut că ”a fost chinuită de Nichita atâția ani”, că are reale probleme de sănătate, având nevoie de asistență psihologică, precum și că ar fi fost forțată de primar să aibă o relație cu el „prin ascendentul profesional”.

De asemenea, avocatul a confirmat că este înscris în competiția din PNL pentru Primăria Iași și că speră să îi ia locul în 2016 lui Gheorghe Nichita.

Gheorghe Nichita s-a autosuspendat din funcția de primar al Iașiului în urmă cu trei luni, după ce procurorii DNA au început să îl cerceteze penal. Tot în cursul lunii mai, Nichita s-a autosuspendat și din funcția de vicepreședinte al Partidului Social Democrat. El a revenit în funcție în urma unei decizii luate în urmă cu două săptămâni în cadrul BPJ al PSD Iași.

Citeşte şi: Judecătorii cer CSM să sesizeze Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile lui Gheorghe Nichita

Nichita este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat de procurorii DNA că în perioada ianuarie-aprilie, abuzând de funcția de primar, i-a determinat pe Liviu Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași, și Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în cadrul poliției, dar și pe alte persoane din cadrul instituției pe care o conducea să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să le folosească și să permită accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

Nichita este acuzat că, în aceeași perioadă, i-a determinat cu intenție pe cei doi polițiști să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajați ai Poliției Locale, a unor activități de supraveghere a unei persoane, cu consecința prejudicierii intereselor legale ale instituției din care făceau parte și pentru a obține un folos nepatrimonial necuvenit.

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât costă să urci și să cobori cu telecabina din Bușteni la Babele. Mai ieftină e o noapte de cazare la munte: ”Se acceptă și plata cu credit?”
Capital.ro
Obligatoriu peste tot în România. Legea a intrat în vigoare. S-a dat ordin de la UE
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
REGULĂ NOUĂ în aeroporturi! Intră în vigoare în câteva zile
Adevarul
„Ilegalii“, cei mai îndrăzneți spioni ai Rusiei și misiunea lor de un secol de a infiltra Occidentul
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Restricții pe aeroport. Regulile pe care trebuie să le repecte pasagerii
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Gică Hagi, bunic?! Soția lui Ianis dă semne că așteaptă barza
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Câte grame de aur conține, de fapt, o medalie de aur de la JO 2024! Elementul care i-ar putea ridica valoarea, în timp, este o bucată din Turnul Eiffel
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei pentru proprietarii de terenuri. Legea se aplică în toate județele din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cum au murit, de fapt, Alexandra și Alin! Sfâșietor ce a filmat camera de bord
substantial.ro
Țările arabe reflectă un mozaic de poziții în conflictul dintre Israel și Hamas
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în RĂZBOI! RUSIA a făcut OFERTA de PACE UCRAINEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!