Gheorghe Nichita: Sunt aproape de Adrian Năstase. A fost un premier ce a făcut bine României

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita susţine că este aproape de Adrian Năstase după condamnarea acestuia, precizând că şi el a fost hărţuit la Iaşi, pentru că unii îl voiau scos încătuşat din primărie, transmite Mediafax.
Romania TV
08 ian. 2014, 16:31
Gheorghe Nichita: Sunt aproape de Adrian Năstase. A fost un premier ce a făcut bine României

Gheorghe Nichita, totodată primar al Iaşiului, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este aproape de Adrian Năstase după condamnarea acestuia, pentru că „a fost un premier important, care a făcut bine României”.

„N-am cum să uit lucrurile bune pe care Năstase le-a făcut. Sunt aproape de el. Dacă azi suntem în NATO, se datorează lui Năstase, la fel negocierile cu Uniunea Europeană au fost începute în timpul său”, a spus Nichita.
Vicepreşedintele PSD a precizat că ştie „ce hărţuială există în România de când Traian Băsescu este preşedinte”, el adăugând că, la rândul său, a trăit astfel de experienţe.

„Ţineţi minte ce spuneau unii prin Iaşi că îl vor scoate pe Nichita cu cătuşe din primărie. Până la urmă, ei au fost scoşi încătuşaţi (fostul prefect Radu Prisăcaru numit de PNL – n.r.) ori s-au împuşcat (fostul subprefect Florin Ungureanu desemnat de PDL – n.r.). Câte dosare s-au confirmat pentru Nichita? Niciunul, dar cunosc ura unora”, a mai afirmat Gheorghe Nichita.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova.

Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

În acelaşi timp, Ponta a comparat situaţia lui Adrian Năstase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marţi, să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase, au declarat oficiali din CSM.

CSM urmează să redacteze sesizarea şi să o trimită Inspecţiei Judiciare, au precizat sursele citate.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a reunit marţi, din oficiu, pentru a analiza declaraţiile făcute de Victor Ponta în cazul condamnării lui Adrian Năstase şi pentru a decide dacă acestea ar putea fi de natură să aducă atingere sistemului judiciar.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, marţi, „imperativ” prim-ministrului Victor Ponta „să înceteze de îndată orice atac la adresa justiţiei şi să reintre în atribuţiile constituţionale ale funcţiei de prim-ministru”.

 

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
I se spune aurul negru. Fructul delicios care a ajuns să fie la mare căutare în România, însă acum se găsește cu greu
Capital.ro
Ungurii au luat fața României. Ungaria e deja la ani lumină: Știu că voi deranja multe persoane
Playtech.ro
Cine sunt românii care vor avea pensia mărită cu 700 de lei. Ce se întâmplă până pe 15 august
DailyBusiness
Anunț de ultimă oră pentru românii care au un împrumut la bancă
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Capcană uriașă pentru șoferi. Toți sunt vizați. Informațiile au venit chiar acum
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Destin tragic pentru un adolescent din Galați. Băiatul în vârstă de 16 ani și-a găsit sfârșitul în apele Siretului, după ce a plecat la scăldat cu prietenii
Capital.ro
Decizie pentru cei cu mașini pe motorină. Vor fi taxați mai puțin de azi, 30 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Osteotomia tibială proximală, soluție pentru amânarea protezării genunchiului
MediaFlux
SE DAU 15.000 de lei de FAMILIE! PRIMUL VENIT, PRIMUL SERVIT
Shtiu.ro
Cele mai bune glume la postarea lui Iohannis despre reușita lui Popovici!