Guvernele din vestul Europei, dar și executivul Nicolae Ciucă anunță de o săptămână creșteri accelerate ale numărului de infectări cu virusul SARS-COV-2. Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre cei mai vocali contestatari ai abuzurilor și restricțiilor severe din perioada COVID-19, se așteaptă la impunerea de noi măsuri dure, după doar câteva luni în care acestea au fost eliminate.
„Nu sunt deloc optimist, mă aștept să ne trezim cu învățămantul online, cu măști în instanțe… Printre altele, s-a fâsâit și emoția care s-a fabricat în jurul războiului din Ucraina. Emoție care nu a observat morții și răniții care au fost în Ucraina și ce s-a întâmplat cu economia. S-a observat doar propaganda, care a avut un singur scop, să îndepărteze lumea de greșelile care s-au făcut în pandemie.
Ursula (n.r. – von der Leyen), care a făcut trafic de influență, acum e cumva acoperită de birocrații de la UE, care spun că nu găsesc SMS-urile de la Bourla (n.r. – Alfred Bourla, CEO Pfizer).
Mă aștept să reluăm toată povestea, narațiunea din pandemie, dar mă aștept ca lumea, nu neapărat cea din România, ci chiar cea occidentală, să reacționeze foarte violent. Suntem la finalul a doi ani și jumătate în care oamenii sunt storși de toată vlaga, ani în care au suportat toate privațiunile. Încep să-și pună întrebări cu cele petrecute în ultima perioadă”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, pentru RomâniaTV.net.
Avocatul din București se așteaptă ca românii să acționeze în instanță împotriva statului român, dar și a vinovaților din fruntea instituțiilor publice, responsabili de impunerea măsurilor anti-COVID.
„Eu sper ca oamenii să acționeze masiv în instanțe, am văzut că există motive de ilegalitate. Sper să-i dea în judecată pe toți vinovații din sănătate și administrație, să ceară despăgubiri. Oamenii au rămas fără job, fără educație. Sunt oameni care au petrecut doi ani de zile în fața calculatoarelor”, a transmis Piperea, pentru RomâniaTV.net.
Avocatul care a lansat în acest an Asociaţia pentru Acțiune Civică şi Democraţie Participativă (AICDP) îndeamnă românii să nu se lase descurajați, după ce mai multe instanțe din România au stabilit că prelungirea stării de alertă, impusă timp de doi ani de zile, a fost ilegală.
Mai mult, avocatul Gheorghe Piperea susține că românii ar trebui să se solidarizeze pentru a da în judecată principalii decidenți. Printre aceștia, Raed Arafat.
„Într-o oarecare măsură, e corect acest lucru (n.r. – percepția oamenilor cu privire la faptul că justiția nu este cu adevărat independentă). Dar să nu uităm că în 23 de cazuri, HG-urile au fost desființate de cinci instanțe. Cetățenii trebuie să aibă încredere în instanțe și în forțele proprii. Dacă doar cinci îl dau în judecată pe Arafat, s-ar putea să nu conteze foarte mult, dar dacă îl vor da în judecată 100.000 de oameni, vorbim despre cu totul altceva.
Românii pot da în judecată nu doar statul român, ci și emitentul actului normativ. Cele 23 de hotărâri ilegale sunt operate exclusiv de către Raed Arafat. Când o să-l dea în judecată 100.000 de români pe Arafat, o să vedem cum ‘o să mai scoată cămașa’!”, a mai punctat profesorul universitar.