Gheorghe Ştefan şi-a dat demisia de la Primăria Piatra Neamţ

Gheorghe Ștefan a decis din spatele gratiilor să-şi dea demisia din funcţia de primar din Piatra Neamţ. Anunţul demisiei a fost făcut public de avocatul său. Gheorghe Ștefan se află în arest preventiv în dosarul Microsoft alături de fostul ministru al comunicaţiilor Gabriel Sandu și oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru, fiind acuzat de trafic de influență și spălare de bani.
Ionela Marcu
26 mart. 2015, 15:39
Gheorghe Ştefan şi-a dat demisia de la Primăria Piatra Neamţ

„Azi şi-a înaintat către Prefectura judeţului Neamţ demisia din funcţia de primar. Vom merge la contestaţie. Îşi recunoaşte vinovăţia privind traficul de influenţă (…) De azi nu mai poate influenţa niciun martor dându-şi demisia din funcţia de primar al oraşului Piatra Neamţ”, a declarat avocatul lui Gheorghe Ştefan.

Citeşte şi: DNA: Gheorghe Ştefan neagă în continuare că ar fi primit bani în dosarul Microsoft

Avocatul a făcut anunţul după ce l-a vizitat pe Gheorghe Ştefan în Arestul Central al Capitalei. Gheorghe Ştefan zis „pINALTI” speră astfel să fie eliberat şi să fie plasat în arest la domiciliu.

Gheorghe Ştefan este arestat preventiv de 6 luni În dosarul micrsoft fiind acuzat de trafic de influenţă.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, marți, propunerea procurorilor DNA de menținere a arestului preventiv în cazul lui Gheorghe Ștefan și a arestului la domiciliu în cazul fostului ministru Gabriel Sandu şi al oamenilor de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș în dosarul Microsoft, decizia nefiind definitivă.

„În perioada 2004 — 2010, inculpatul Dumitru Nicolae a primit de la două persoane (denunțătoare) suma de 7,65 milioane USD în anul 2004, și respectiv suma de 2.700.000 euro în anul 2009, pentru a-și exercita influența asupra unor membri ai Guvernului României și funcționari din cadrul ministerelor implicate sau asupra unor persoane cu influență asupra acestora — Șerban Mihăilescu, cercetat într-un dosar disjuns (fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului), un om de afaceri cu influență asupra unor persoane din Guvern în anul 2004, Cocoș Dorin — persoană cu influență asupra unor membri ai Guvernului în anul 2009, astfel încât să asigure firmelor susținute de denunțători încheierea și derularea contractelor de licențiere Microsoft”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii susțin că sumele de bani pretinse au fost transferate în contul Running Total Group, societate care îi aparține lui Nicolae Dumitru, în baza unor contracte de consultanță ce atestă operațiuni comerciale fictive. Ulterior, sumele de bani respective au fost virate în conturi de economii și investiții deschise pe numele inculpatului, „nefiind efectuate operațiuni de disimulare a provenienței sumelor de bani, a circuitului acestora sau a beneficiarului real al acestora”.

Citeşte şi: Veste proastă pentru inculpaţii din dosarul Microsoft.Instanţa supremă a decis menţinerea măsurilor preventive

Dorin Cocoș este acuzat că în anul 2009 a pretins de la aceeași doi denunțători suma de 9 milioane de euro pentru el, suma de 3.996.360 de euro pentru Gheorghe Ștefan și suma de 2.700.000 de euro pentru ministrul de la acea vreme Gabriel Sandu, „toate acestea pentru a-și exercita influența asupra inculpatului Gabriel Sandu, precum și asupra altor persoane din Guvern, între care ministrul Udrea Elena Gabriela, în scopul de a asigura firmelor susținute de denunțători, adjudecarea contractului de licențiere Microsoft din anul 2009”. Anchetatorii au stabilit că Dorin Cocoș a primit efectiv de la denunțători suma de 9 milioane de euro.

La rândul său, Gabriel Sandu este acuzat că, în calitate de ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, a pretins și primit în anul 2009, de la aceiași denunțători, suma de 2.196.035 euro „pentru a asigura promovarea hotărârii de guvern, pentru a face demersuri în vederea obținerii bugetului necesar, pentru a facilita firmelor susținute de denunțători încheierea contractului de închiriere de licențe Microsoft prin exercitarea influenței asupra unor persoane din cadrul Guvernului, respectiv asupra unor funcționari”.

Tot în anul 2009, perioadă în care exercita funcția de primar al municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte al PDL, partid aflat la guvernare, Gheorghe Ștefan, în baza unei înțelegeri prealabile cu Dorin Cocoș, „a pretins și primit de la cele două persoane denunțătoare suma de 3.996.360 euro pentru a-și exercita influența asupra inculpatului Gabriel Sandu, în scopul de a asigura firmelor susținute de denunțători adjudecarea contractului de licențiere Microsoft din anul 2009″.

Banii au fost transferați în contul firmei DD Land Oil Corporate Ltd, care aparținea unei persoane din cercul relațional al inculpatului și care a acceptat tranzacționarea acestei sume prin contul firmei sale, la solicitarea unui alt apropiat al inculpatului Gheorghe Ștefan.

Citeşte şi: Gheorghe Ştefan, denunţ devastator: Genţi cu bani la PDL şi la sediul de campanie a lui Traian Băsescu

Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile aflate în proprietatea inculpaților Nicolae Dumitru, Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...