Gheorghe Turda refuză să facă playback. La ce trucuri apelează artistul pentru a-și menține vocea

Gheorghe Turda, în vârstă de 76 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați cântăreți de muzică populară din România.
Filip Stan
28 iun. 2024, 12:46
Gheorghe Turda refuză să facă playback. La ce trucuri apelează artistul pentru a-și menține vocea

Gheorghe Turda, unul dintre cei mai buni cântăreți de muzică populară are o voce de invidiat, în ciuda vârstei de 76 de ani. Artistul a dezvăluit recent trucurile care îl ajută să își mențină vocea.

Gheorghe Turda, declarații despre cum și-a reparat rapid vocea

Artistul, absolvent la Conservator susține că și acum reușește să cânte la fel ca în anii studenției. Totuși, în momentele în care îl ajunge răgușeala, apelează la anumite trucuri.

„Sunt printre singurii artiști, din generația mea, de vârsta mea, care mai cântă, nu mă las, am și acum vocea de la 20 de ani. Normal, însă, fac vocalize zilnic, prin casă, vocea e ca femeia, trebuie întreținută.

N-o să credeți, dar tocmai am terminat de savurat o înghețată, răgușeala, în cazul meu, că mi s-a mai întâmplat, nu vine de la faptul că am mâncat ceva rece, ci că am cântat și am vorbit prea mult. Îmi amintesc că am pățit-o, cândva, după nunta fratelui meu, unde am cântat toată noaptea și am tot povestit.

O săptămână a trebuit să intru în pauză vocală, ca să-mi revin, pentru că-mi forțasem vocea. Răgușeala trece cu mult somn, dar și cu pauză vocală, acestea sunt de bază”, a dezvăluit Gheorghe Turda, într-un interviu pentru Click.

Mai mult, cântărețul recunoaște că în această vară are agenda plină și că abia așteaptă să facă atmosferă la evenimente.

„Vara asta am și nunți și spectacole, inclusiv la Câmpia Turzii și la Brăila, dar am și în străinătate, pentru diaspora. Mulți mă întreabă de ce mai cânt. Însă, eu sunt artist, de tânăr, îmi place să urc pe scenă, să fiu în fața publicului. În plus, încă am voce, nu fac playback, ca alții”, a mai spus Gheorghe Turda.

Citește și: Gheorghe Turda îl face praf pe Constantin Enceanu: „Nu-mi place să ling, după ce am scuipat o dată”

Unde locuiește artistul

Artistul deține în Câmpina o proprietate în valoare de peste 300.000 de euro. El a mărturisit că iubește să stea vara în grădină și că simte lipsa soției lui, Bety, care s-a stins din viață în urmă cu 15 ani.

„Acum culeg niște vișine, pentru dulceață, aici e un adevărat loc pentru odihnă. Toate florile îmi amintesc de regretata mea soție, Bety, fostă balerină. Ea le-a plantat și le-a îngrijit cu suflet, până la sfârșitul vieții. Și ei tare îi plăcea, în acest mic colț de Rai, cu aer curat, liniște și multă verdeață. A murit, săraca, a făcut leucemie, după ce a vizitat Hiroshima, acolo încă erau radiații puternice”, a mai declarat acesta.

Citește și: Gheorghe Turda, dezvăluiri emoționante despre motivul pentru care nu există nicio femeie în viața sa: „Nimeni nu o va putea înlocui”

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Ce s-a ales, de fapt, de prima prezentatoare de la TVR. Puțini români își mai aduc aminte de ea. Cât de frumoasă era Cleo Stieber
Capital.ro
Statul plătește 719 lei de persoană. Se schimbă legea. Banii se aprobă în 5 zile
Playtech.ro
ȘOC! Familia Ciolacu, nași de cununie pentru Anda Adam. Rochia nașei a atras TOATE privirile
DailyBusiness
Anunțul momentului despre alegerile prezidențiale! Când încep consultările cu partidele la Palatul Victoria
Adevarul
Țara care ar putea dona Ucrainei opt sisteme Patriot. Cu ce arme de ultimă generație ar fi înlocuite
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Ungurii provoacă România. Mesajul care face înconjurul Europei
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Cel mai mic oraș din România este invadat de turiști. 500.000 de oameni vizitează anual perla din inima României
Playsport.ro
BREAKING NEWS: Canalul care transmitea meciurile din Liga 1 s-a ÎNCHIS ASTĂZI!
kanald.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitura din Italia. Familia nu s-a dezlipit de sicriu
Capital.ro
Gabi FIREA, în lacrimi! Primul anunț după tragedie: A plecat spre o lume poate mai bună
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților
substantial.ro
Liderii democrați resping înlocuirea lui Joe Biden în cursa prezidențială
MediaFlux
LEGE NOUĂ pentru posesorii de CÂINI și PISICI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?