Ghidul circuitului turistic şi un fost consilier local din Curtea de Argeş, decedaţi în Muntenegru

O fostă profesoară de matematică din Curtea de Argeş, care era ghidul circuitului turistic în Muntenegru şi Croaţia, şi soţul acesteia, precum şi un fost consilier liberal din municipiu, Nicolae Derviş, proprietar al unei brutării, şi soţia lui au murit în accidentul de autocar, potrivit rudelor.
Romania TV
24 iun. 2013, 16:25
Ghidul circuitului turistic şi un fost consilier local din Curtea de Argeş, decedaţi în Muntenegru

Sora Marianei Mateescu fostă profesoară de matematică la Şcoala „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş a declarat că aceasta era ghidul circuitului turistic în Muntenegru şi Croaţia şi a decedat în accidentul de autocar. În acelaşi accident a murit şi soţul femeii, scrie Mediafax.

„Aşa se explică şi numărul mare de victime din Curtea de Argeş, oameni pe care aceasta (n.r. – ghidul excursiei, Mariana Mateescu), o pasionată a călătoriilor, i-a convins să plece în călătorie. De ea am aflat că a murit. A murit şi soţul ei am înţeles. Erau bucuroşi că au plecat, mai multe nu pot să vă spun. Ea era ghidul excursiei, îi plăceau călătoriile de mult timp, de o viaţă”, a declarat sora Marianei Mateescu.

De asemenea, în accidentul din Muntenegru a murit şi fostul consilier local liberal Nicolae Derviş, proprietarul unei brutării, precum şi soţia acestuia, au confirmat rudele celor doi.

Nicolae Derviş ar fi trebuit să plece în această vară într-o excursie în Spania, dar a primit în ultimul moment o ofertă cu circuitul din Muntenegru şi Croaţia, cedând călătoria în Peninsula Iberică unui fin, angajat al brutăriei, spun rudele.

„Sunt bulversat de ceea ce s-a întâmplat. Nu a sunat nimeni de la minister (n.r. – MAE). Familia este plecată acolo, fiica şi cu ginerele au plecat noaptea trecută. Este un om bun şi dânsul şi soţia, sperăm să nu fie aşa”, a declarat Costel Stâncă, fînul lui Nicolae Derviş. Derviş a construit în satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, localitatea unde s-a născut o biserică unde este pictat şi chipul lui.

„Biserica este ctitorită de domnul Derviş, cel despre care s-a auzit că ar fi decedat în Muntenegru, este pământul lui şi el a construit biserica pentru sătenii de aici. Este un om foarte bun. Domnul Derviş este pictat deasupra uşii de la intrare, este ctitorul bisericii, era un om deosebit”, a spus preotul din satul Valea Brazilor.

Primarul din Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, a declarat că printre persoanele rănite în accidentul din Muntenegru se află şi Speranţa Nicolaescu, profesoară de fizică la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din municipiu, care şi-a luat concediu de odihnă şi a plecat în excursie.

El a precizat că profesoara se află la terapie intensivă.

CITEŞTE ŞI: Ponta: Miercuri, zi de doliu naţional. Vezi când vor fi repatriate trupurile românilor morţi

„Am auzit că sunt plecaţi mai mulţi oameni din oraş în această excursie, inclusiv doamna profesoară Speranţa Nicolaescu. Ştiu că nu e pe lista răniţilor doamna profesoară, sper să trăiască, să fi scăpat. Nu ştiam că a plecat în această excursie, este un profesor deosebit, sper să nu fie adevărat, sper că nu a murit. Este o tragedie, asta s-a întâmplat”, a declarat fostul director al Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” Costel Gheorghe.

Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, a declarat, luni, că 17 dintre victimele accidentului de autocar din Muntenegru sunt din judeţul Argeş, fiind vorba despre 11 din Curtea de Argeş şi şase din Piteşti. El a precizat că dintre cele 17 victime din Argeş, şase au decedat, respectiv cinci din Curtea de Argeş şi una din Piteşti.

VEZI LISTA românilor RĂNIŢI şi internaţi în spitalele din Podgorica, după accidentul din Muntenegru

Pendiuc a mai spus că o parte dintre rudele victimelor din Curtea de Argeş au plecat deja în Muntenegru, precizând că nu are detalii în acest sens despre familiile victimelor din Piteşti.

Conform sursei citate, acest circuit era organizat anual, cu aceeaşi agenţie, de mai mulţi profesori din Piteşti, împreună cu rude şi cunoştinţe ale acestora.

Secretarul de stat Raed Arafat, aflat la spitalul din Podgorica pentru a evalua starea victimelor în vederea aducerii acestora în ţară, a precizat, într-o declaraţie de presă, că 18 români au murit în accident, în timp ce 29 sunt internaţi, dintre care şapte, la terapie intensivă.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Anunț important pentru clienții PPC, fostul ENEL, E.ON sau ENGIE. Este o schimbare majoră la tarifele din luna august
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Sunt obligați să plătească. Marcel Boloș: Fentează statul
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
CER BANI ÎN PLUS. Cine sunt românii care au dat statul în judecată
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Descoperirea secolului. Toată Planeta fierbe
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Ce rentă viageră va încasa David Popovici după ce se va retrage. E asigurat pentru tot restul vieții!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Bogdan Vlădău și Gina Chirilă au divorțat! Ce mesaj a transmis fosta concurentă de la „Bravo, ai stil!” după încheierea celor șapte ani de mariaj
Capital.ro
Nu se mai suspendă permisul auto. Noua lege pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Federația Internațională de Box (IBA) acuză două pugiliste olimpice de sex masculin
MediaFlux
Începe al TREILEA RĂZBOI MONDIAL? ALERTĂ în ORIENTUL MIJLOCIU
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!