Cât se dă la nuntă în 2024. Care este suma potrivită

Ghidul detaliat pentru calcularea darului de nuntă în septembrie 2024. Sumele recomandate, variațiile în funcție de relația cu mirii și cheltuielile evenimentului explicate pas cu pas.
Filip Stan
13 sept. 2024, 20:28
Cât se dă la nuntă în 2024. Care este suma potrivită

Darul de nuntă este mai mult decât un simplu cadou. El este un simbol al bucuriei împărtășite și al respectului față de cuplul proaspăt căsătorit, reflectând și educația și tradițiile de care au beneficiat invitații. Ghidul care urmează arată variația banilor care se oferă, de obicei, la nunți.

În luna septembrie 2024, darurile de nuntă pot varia semnificativ în funcție de natura și valoarea acestora. Pe lângă bani, invitații pot oferi electrocasnice, vouchere, bijuterii sau alte cadouri care să aducă bucurie și utilitate cuplului. Totodată, în România, tradiția preferă adesea darurile în bani, suma fiind influențată de costurile evenimentului, cum ar fi meniurile și alte cheltuieli asociate.

Citește și : Lora, pregătiri intense pentru nuntă! Vedeta va avea trei rochii de mireasă. „Eu vreau să fiu invitată la nunta mea, să mă simt bine”

De exemplu, un meniu de nuntă, inclusiv băuturi, costă aproximativ 400 lei, așa că suma minimă recomandată pentru darul de nuntă este de 500 lei per persoană. La aceasta se adaugă alte cheltuieli de aproximativ 20 de euro pentru cumpărăturile mirilor și aranjamentele florale.

Citește și : ANAF strigă darul la nunţi şi botezuri. Avertisment pentru miri şi socri

În plus, serviciile foto-video pot costa în jur de 1.500 euro, iar o formație muzicală cu solist ajunge la aproximativ 4.500 euro. Pentru o nuntă cu 150 de invitați, contribuția fiecărei persoane pentru acoperirea costurilor formației muzicale este de aproximativ 40 euro, plus o sumă suplimentară de 300-600 lei per persoană.

Cât se dă la nuntă

Contribuțiile variază și în funcție de relația cu mirii.

  • Părinții și nașii pot oferi cadouri în valoare de 4.000 – 8.000 lei
  • Frații, verii și persoanele apropiate contribuie cu minimum 2.000 – 3.000 lei per cuplu sau 1.000 – 1.500 lei per persoană
  • Prietenii, rudele îndepărtate și cunoștințele sunt așteptate să ofere între 1.200 și 1.800 lei per cuplu, respectiv 700 – 800 lei per persoană

Este important ca fiecare invitat să își adapteze darul în funcție de posibilitățile proprii și de relația cu mirii, având în vedere că aceste contribuții nu sunt doar o obligație, ci și o modalitate de a împărtăși bucuria și de a susține începutul unei noi etape în viața cuplului.

Fiecare gest de generozitate este apreciat și contribuie la crearea unei atmosfere festive și pline de căldură în ziua cea mare.

Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Țara pe care e bine s-o eviți când mergi în vacanță. Deși mulți turiști o consideră spectaculoasă, “are multe orașe urâte, nu te simți în siguranță noaptea”
Capital.ro
Boala care te lasă fără permis. NU îți mai reînnoiește permisul de conducere
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
Anunț important pentru bucureștenii care locuiesc la bloc
Adevarul
Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi
Spynews
Ce să nu faci de Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoare importantă pentru creștini pe 14 septembrie
Spynews
Ce a apărut pe cer, în Eforie Nord! Fenomenul care pe mulți i-a speriat: "Ne privește Dumnezeu" / FOTO
Evz.ro
Cumpărarea de vechime în muncă. Ce prevede noua lege a pensiilor
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
Cine sunt femeile implicate în accidentul în care a murit Andrei Piedemonte, pilotul de curse. Acestea se luptă între viață și moarte
Capital.ro
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Papa Francisc critică politicile lui Donald Trump și Kamala Harris
MediaFlux
CASA de PENSII, ANUNȚ pentru PENSIONARI privind PROBLEMELE cu RECALCULAREA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...