„Ghenosu” se afla pe lista celor mai urmărite persoane din România, înainte de a fi arestat – în luna august – de către poliția britanică, în Hertfordshire, la periferia Londrei.
Acesta a fost arestat preventiv, urmând că după primirea mandatului european de arestare emis de autoritățile române, tradus, să fie prezentat instanței Westminster Magistrate Court, pentru a dispune asupra executării mandatului european de arestare și predării către România. Când fost prins a prezentat acte de identitate false, transmit surse Libertatea din Poliția Română.
Ghenosu era dat în urmărire internațională, de Poliția Română, după ce a reușit să fugă de mascații de la DIICOT, în luna mai a acestui an. Interlopul a dispărut cu câteva momente înainte ca luptătorii să îi spargă ușa.
Florin Ghinea, liderul clanului Ghenosu din Târgoviște, se număra printre suspecții vizați de descinderile din Ziua Z, ziua luptei împotriva crimei organizate. Deși se număra printre cele mai cunoscute nume de pe lista suspecților, interlopul a dispărut chiar de sub ochii polițiștilor.
Procurorii îl acuză pe Florin Ghinea de proxenetism, complicitate la trafic de persoane, spălare de bani şi instigare la omor calificat. Interlopul şi fiul său ar fi plănuit asasinarea liderului unei grupări adverse.
Ghenosu a fost primul primul interlop „de renume internațional” care a fost eliberat pentru cumințenie. Interlopul a fost mutat, în 2016, în închisoarea din Focșani, după ce cu un an înainte se afla la Penitenciarul Colibași.
Tot în 2016, Tribunalul Vrancea a decis, printr-o sentință definitivă, să-l elibereze pe unul dintre cei mai cunoscuți interlopi ai României. Anul trecut, doi membri ai clanului Ghenosu au fost arestați chiar în ziua de Crăciun.