Ghinea: Nu există consens în coaliţie în privinţa categoriilor de pensii speciale care ar trebui eliminate

Ghinea a menţionat că toate partidele din coaliţie au fost de acord cu aplicarea principiului contributivităţii.
Filip Stan
10 iun. 2021, 06:13
Ghinea: Nu există consens în coaliţie în privinţa categoriilor de pensii speciale care ar trebui eliminate

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat, miercuri seară, că nu există consens în coaliţie în privinţa categoriilor de pensii speciale care ar trebui eliminate, însă USR PLUS susţine că ”toate pensiile speciale trebuie să fie pe masă”.

”Asta scrie acolo în PNRR, să aducem pensiile speciale în linie cu contributivitatea”, a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, Cristian Ghinea.

Întrebat dacă doar pensiile magistraţilor sunt intangibile, în acord cu decizia CCR pe acest subiect, Ghinea a afirmat: ”În accepţiunea mea, da, dar nu este un consens în coaliţie pe acest subiect”.

PENSII SPECIALE 2021. Raluca Turcan: Cea mai mare pensie specială este de 79.000 de lei

”Nu este consens cu ce categorii de pensii speciale să acoperim. Am avut nenumărate discuţii pe acest  subiect, dar, cu cât ne apropiem mai mult de o decizie, cu atât problema se va acutiza şi trebuie să avem discuţia asta public. Din punct de vedere al USR PLUS, toate pensiile speciale trebuie să fie pe masă. Avem nişte limite ale CCR, eu cred că aceste decizii ale CCR sunt greşite”, a adăugat Ghinea.

Ghinea a menţionat că toate partidele din coaliţie au fost de acord cu aplicarea principiului contributivităţii.

Barna, despre pensiile speciale ale primarilor: Poziţia noastră este aceea de a bloca şi a nu permite intrarea în vigoare a acestei iniţiative şi solicităm colegilor de coaliţie să susţină respingerea acestei legi

Co-preşedintele USR-PLUS Dan Barna a afirmat luni că poziţia formaţiunii politice pe care o reprezintă este aceeea de a bloca şi a nu permite intrarea în vigoare a legii privind pensiile speciale ale primarilor, menţionând că solicită colegilor de coaliţie să susţină respingerea acestei iniţiative.

Dan Barna a declarat luni, că lupta cu pensiile speciale reprezintă destructurarea acestui sistem de beneficii şi clientelisme înţepenit în legislaţia naţională.

PENSII SPECIALE 2021. Raluca Turcan spune când se modifică pensiile magistraţilor. Va fi o nouă formulă de calcul!

“Un alt subiect abordat este cel legat de legea privind abrogarea pensiilor speciale ale primarilor. Este o iniţiativă în Parlament, vedem voturi cel puţin surprinzătoare în comisiile parlamentare, USR-PLUS rămâne consecvent pe acest mesaj, îl voi transmite şi în această seară la coaliţie. Lupta cu pensiile speciale înseamnă piesă cu piesă destructurarea acestui sistem de beneficii şi clientelisme foarte adânc înşurubate şi înţepenite în legislaţia naţională tocmai de aceea faptul că aceste pensii speciale nu au intrat încă în vigoare trebuie să ne asigurăm nici că nu se va întâmpla lucrul acesta pentru că vedem şi avem experienţa amară a legislaturii trecute cât de greu sunt eliminate diverse categorii de pensii speciale în momentul în care acestea intră în legislaţia activă”, a explicat co-preşedintele USR-PLUS.

El a menţionat că solicită colegilor de coaliţie să susţină respingerea acestei legi.  “Poziţia noastră este aceea de a bloca şi a nu permite intrarea în vigoare a acestei iniţiative şi solicităm coleegilor de coaliţie să susţină respingerea acestei legi care este în vigoare în momentul de faţă, ar urma să intre în vigoare la anul”, a explicat Dan Barna.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'