Dacă iniţial nu a vrut să audă de cereri de graţiere şi de mila nimănui, Gică Popescu a decis să încerce în cele din urmă să iasă din închisoare. El a solicitat suspendarea condamnării la închisoare printr-o cerere de recurs în casaţie depusă la Secția IIA a Curții de Apel București încă din data de 30 aprilie 2014.
Până acum, cererea lui Gică Popescu nu a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că termenul limită pentru depunerea unei astefel de cereri, valabil pentru toţi condamnaţii din acest dosar, a fost 29 mai 2014.
Cine nu a depus cerere de recurs în casație în interiorul termenului legal, nu mai poate beneficia de acest drept, iar dosarul se va înainta în câteva zile la instanța supremă unde se va aprecia asupra admisibilității cererilor de recurs în casație făcute deja, după care se va putea trece la judecarea fondului recursului.
Citeşte şi Lovitură DEVASTATOARE pentru Gică Popescu. ESTE TERMINAT!
În cererea de recurs în casaţie formulată de avocatul fostului căpitan al naţionalei se arată că acesta are un profil moral şi un comportament care pledează pentru dispunerea suspendării executării pedepsei şi că fostul internaţional nu s-a sustras niciodată urmăririi penale sau judecăţii.
De asemenea, se invocă faptul că pedeapsa principală ce i-a fost acordată este nelegală, prin încălcarea principiului legii mai favorabile.
Citeşte şi SCANDAL la mormântul tatălui lui GICĂ POPESCU
Totodată, în document se arată că lui Gică Popescu i s-a adus o vătămare „ce nu poate fi înlăturată decât printr-o desfiinţare a actului” în ce priveşte dreptul de apărare prin schimbarea încadrării infracţiunilor.
În cerere se mai arată că judecătorii Curții de Apel București au aplicat pedepse în alte limite decât cele prevăzute de lege şi că Gică Popescu a plătit impozitul stabilit de organele fiscale în sumă de 1.330.000 RON, cu titlul de impozit venit global regularizări 2003, suma fiind încasată de Administrația Financiară Sector 1.