Gigantul polonez care detronează magazinele din România! Mega Image va rămâne istorie

Gigantul polonez care va lua cu asalt piața supermarketurilor din țara noastră! Are de gând să detroneze Mega Image! Deja au fost deschise primele magazine.
Filip Stan
22 iun. 2024, 07:45
Gigantul polonez care detronează magazinele din România! Mega Image va rămâne istorie

Gigantul polonez care va lua cu asalt piața supermarketurilor din țara noastră! Are de gând să detroneze Mega Image! Deja au fost deschise primele magazine.

Citește și Schimbare majoră în toate magazinele Mega Image. Casele de marcat, înlocuite de aplicaţii digitale, umpli coşul numai cu AI

În România a fost lansat unul dintre cele mai mari branduri de magazine de proximitate modernă din Europa. Vorbim despre Froo, care a deschis deja primele cinci magazine în Capitală.

Noul magazin va rivaliza cu alți retaileri din România, cum ar fi Profi, Lidl sau Mega Image. Brandul aparține grupului polonez Żabka.

Grupul deține un lanț de peste 10.000 de magazine Żabka în Polonia și Maczfit, o companie lider de catering dietetic.

Pe lângă cele menționate anterior, Zabka Group este un sistem all-inclusive de magazine de proximitate și dispune de canale de vânzare fizice, dar și digitale.

Mai bine de trei milioane de oameni folosesc zilnic serviciile grupului.

Acest grup a colaborat cu DRIM Daniel Distribuție în februarie 2024 și a preluat pachetul majoritar într-o companie de distribuție FMCG din România. Froo sunt magazine moderne, similare cu magazinele Żabka din Polonia.

Primul magazin înființat de Żabka în Polonia a fost în anul 1998. Astfel, grupul a acumulat, pe piața poloneză, o experiență de peste 25 de ani.

„România este o piață importantă în Europa Centrală și de Est, cu o populație de peste 19 milioane de locuitori, ceea ce o face a doua cea mai mare piață de consum din regiune.

Profilul de consumator similar cu cel din Polonia și perspectivele de creștere pentru piața din România au făcut din această direcție un pas firesc în extinderea Grupului Żabka.

Consumatorii români apreciază magazinele mici, de proximitate, unde pot face cumpărături spontane pentru consumul imediat – motiv pentru care Froo se potrivește bine nevoilor lor, sloganul său fiind ‘Tot ce ai nevoie, vei găsi la Froo”, a declarat nna Grabowska, Director General Zabka International, potrivit Agrointel.ro.

De unde provine denumirea ”Froo”

Numele “Froo” provine de la ADN-ul brandului polonez. În sigla brandului a rămas zâmbetul caracteristic al lui Żabka, sub litere “RO”, făcând și o referire la România.

Sigla indică o abordare pozitivă față de clienți, numele e ușor de pronunțat, iar brandul are același caracter ca cel din Polonia, chiar dacă numele diferă.

Froo Romania Retail S.R.L., companie care aparține Grupului Żabka, s-a ocupat de dezvoltarea lanțului de magazine la noi în țară. Compania are de gând să susțină antreprenorii locali, iar magazinele vor funcționa sub un model de parteneriat de afaceri.

De asemenea, compania plănuiește să deschidă magazine în marile orașe din România. Suprafețele magazinelor vor avea între 50 și 70 de metri pătrați.

„În prima etapă am deschis magazine în formula friends&family, ceea ce ne-a permis să testăm soluțiile IT, sortimentul și soluțiile logistice. Am deschis apoi puncte de testare pentru clienți.

Le-am cerut părerile și percepțiile despre magazinele noastre. Ne angajăm să răspundem nevoilor clienților noștri cât mai bine posibil, motiv pentru care ne îmbunătățim constant procesele și oferta.

Suntem conștienți că mai avem multe de învățat, dar datorită cooperării în cadrul Grupului și experienței pe care DRIM Daniel Distribuție o are pe piața locală, putem oferi clienților o nouă experiență de cumpărături”, a spus Radu Trandafir, Director General al Froo România Retail SRL, conform sursei menționate.

Radu Trandafir a mai spus că magazinul nu colaborează, deocamdată, cu fermierii români pentru produsele lor, însă nu exclude această posibilitate în viitor.

Te-ar putea interesa și Compania de top care angajează masiv și oferă salarii atractive. Sunt disponibile și joburi pentru care nu sunt necesare studii superioare

„Ambiția este ca într-un magazin de ceastă dimensiune să avem undeva la 2.400 de produse, urmează să le adăugăm treptat, acesta este un magazin de 56 de mp, dar într-un magazin mai mare putem ajunge și la 3.000 de produse. Pe bune, piața românească am început să o testăm de 3 săptămâni”, a adăugat acesta.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'