Vremea „celebrității” lui Gigel Frone a apus de câțiva ani, însă artistul cântă în continuare în diferite localuri din țari. „Mexicanul” de la „Românii au talent” are acum 48 de ani și s-a îngrășat enorm în ultima vreme. Bărbatul a ajuns de nerecunoscut.
Gigel Frone a devenit celebru după participarea la „Românii au talent”, de la Pro TV. Bărbatul este din Oneşti, judeţul Bacău, însă de mai bine de patru ani locuieşte în Bucureşti cu chirie. Gigel Frone câștigă bani din diferite spectacole și cântări pe care le are pe la restaurante. Un filmuleț cu simpaticul „mexican” i-a șocat pe fanii acestuia
Gigel Frone s-a îngrășat foarte tare și nu mai arată ca atunci când a pășit pe scena de la „Românii au talent”. Gigel Frone a pus câteva kilograme în plus pe el, dar pare că nu o duce deloc rău. Atunci când nu are concerte, Gigel Frone îşi completează venitul prin apariţii la TV
În plus, Andi Moisescu a povestit şi un moment amuzant cu Gigel Frone din sezonul doi „Românii au talent“: „Daţi-mi voie să vă împărtăşesc o poveste de la ediţia trecută la care a participat Gigel, când se făceau repetiţii şi eraţi cazaţi la un hotel. Cineva mi-a spus: Dom’le aveţi un concurent care a venit cu ceilalţi concurenţi, s-a oprit la recepţie, a început să cânte şi nu s-a mai oprit niciodată. N-aveţi timp liber în viaţă câte cântece ştie Gigel Frone şi cât ne-ar putea ţine în seara asta numai aşa, într-o petrecere. E un mare talent“.
Viaţa lui Gigel Frone a luat o turnură neaşteptată în 2012, când, în urma preselecţiilor „Românii au talent“, a devenit cunoscut în toată ţara, nu doar în orăşelul său de provincie, Oneşti, din judeţul Bacău. Dar şi-a asumat imediat, fără emoţii, noul statut. El a impresionat pe toată lumea când a mărturisit că a învăţat singur să cânte, după ureche, ascultând melodii la radio. Cu o înălţime ce nu depăşeşte 1,60 metri, Gigel poartă zilnic costum cu pantalon la dungă şi cămaşă albă apretată. Nu s-a îmbrăcat niciodată în blugi, tricouri largi sau geci prea moderne pentru că, spune el, o vedetă de scenă trebuie să se îmbrace tot timpul clasic, „la patru ace“. A crescut de mic cu chitara în mână şi a învăţat singur tainele corzilor: „Îmi amintesc perfect. Cu un an înainte de cutremurul din martie ’77 am luat chitara de pe pat şi am început să cânt la ea. Nu mă învăţase nimeni, dar ştiam!“ La 7 ani a început să reproducă zeci de melodii pe care le auzea la radio.
Raj Kapoor, Adriano Celentano, ABBA sau Toto Cutugno i-au fost modele ani întregi. „Totul era după ureche. Practic, ascultam la radio şi apoi mă chinuiam să reproduc de unul singur. Apoi, după Revoluţie, când a apărut internetul am început să găsesc mai uşor şi versuri“, a explicat Frone. Mai târziu, a vrut să studieze muzica şi s-a înscris la Şcoala Populară de Artă din Bacău, însă a fost respins. Ultima clasă absolvită a fost a zecea, de la Şcoala nr. 9 din Oneşti, profil lăcătuş mecanic. S-a angajat la CAROM, de unde a fost dat afară pe motiv, spune el, că avea un handicap. Cu o pensie de 350 de lei, Frone s-a văzut astfel pus în situaţia să-şi suplimenteze veniturile. Aşa a ajuns să dea lecţii de chitară copiilor din Oneşti. Totul la un preţ modic, adică 10 lei şedinţa, acasă la client. În scurt timp s-a împrietenit cu mai toate educatoarele din Oneşti şi a ajuns să organizeze tot felul de spectacole, de la serbările grădiniţelor şi până la balurile liceenilor. În prezent, Gigel Frone a mărturisit că şi-a descoperit o nouă pasiune – cinematografia şi chiar lucrează la filme de epocă.