Clădirea, care ar valora aproximativ 10 milioane de euro, potrivit estimării realizate de jurnaliştii site-ului puterea.ro, a fost achiziţionată de Becali în anul 2005, pentru 7 milioane de euro, şi a fost renovată cu ajutorul reputatul arhitect Camil Roguski, investiţiile depăşind 3 milioane de euro.
Surse apropiate lui Gigi Becali, citate de Puterea.ro, susţin că acesta s-a hotărât să vândă Palatul Auschnitt de mai bine de o lună, decizia făcând parte din planul latifundiarului de retragere din viaţa publică. Palatul Auschnitt este o copie fidelă a Muzeului Rodin din Paris, şi este unul dintre puţinele vile somptuase construite de magnaţii interbelici sau antebelici, alături de Casa Oamenilor de Ştiinţă şi Muzeul Literaturii Române, construite de industriaşii Assan, Palatul Cantacuzinilor (n.n. – Muzeul Enescu) şi clădirea Ambasadei Poloniei.
Latifundiarul a luat decizia de a-şi vinde palatul în timp ce era încarcerat la Penitenciarul Jilava. Între timp, Becali a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă. În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN).
Palatul a fost construit în 1920 de avocatului Iancu Manu după căsătoria cu Zeta Cantacuzino și este copia muzeului RODIN din Paris. Dacă pentru familia Manu a fost un cămin, pentru industriașul Max Auschnit, care a cumpărat-o în 1932, a fost, se pare, doar o casă de petreceri cu femei frumoase. După naționalizarea din 1948, palatul a fost reședința primului ministru Petru GROZA, casă de oaspeți și, mai târziu sediul ambasadei Argentinei. Fostul palat Auschnit de pe Aleea Alexandru, număul 1, actuala proprietate a lui Gigi Becali, are o suprafată locuibilă de 2.000 mp și o grădină de 3.000 mp. Suprafața totala a domeniului este de 5.200 mp. Gigi Becali a plătit pentru achiziționarea clădirii și a terenului 7.000.000 euro. După ce a achiziționat clădirea de la moștenitorii industriașului Max Auschnit, Becali a renovat-o cu ajutorul studenților de la Arte Plastice îndrumați de arhitectul Camil Roguski. L-au mai costat 1,5 milioane de euro renovarea și restaurarea palatului. Cele peste 20 de camere au fost împodobite după modă anilor ´30, cu pereți poleiți în aur de 24 de cărate, draperii cu ciucuri, covoare persane, candelabre, tablouri cu teme biblice și icoane de dimensiuni impresionante.