În anul 2005, Gigi Becali s-a înscris la cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Ecologice, dar în 2007 a abandonat respectivele studii. Pe atunci spunea că nu poate fi prezent la zi, la cursuri, din pricina obligațiilor sportive, de afaceri și politice pe care le avea.
Gigi Becali a lucrat mai întâi ca lăcătuș-mecanic în cadrul ICCE, pe platforma din Băneasa. În momentul Revoluției din 1989, acesta era paznic la vane și robineți din subsolul clădirii. După acea perioadă, cu un împrumut făcut la Gică Hagi, acesta a început să importe blugi, țigări, săpun și diverse bunuri cu TIR-urile din Turicia. Primise pe atunci și o moștenire importantă care l-a ajutat să se propulseze financiar.
Citeşte şi Bombă în lumea fotbalului. Becali nu are doar fete, ci şi un fiu secret. Cine este şi cu ce se ocupă
Gigi Becali a preluat-o pe Steaua în ianuarie 2003, acela fiind momentul care l-a adus în prim-plan-ul vieţii publice.
În 2008, în conformitate cu estimările Forbes România, Gigi Becali era cel mai bogat om din România, cu o avere estimată între 2,8 și 3 miliarde de dolari . Conform unei estimări concurente, realizate de cotidianul Adevărul (deținut de concurentul său de atunci, Dinu Patriciu) cu o avere estimată la 700-750 milioane euro, în anul 2008, Becali ar fi ocupat doar locul șapte în clasamentul celor mai bogați români.