Gigi Becali, reacție dură după moartea lui Rudel Obreja. Gigi Becali tună și fulgeră după moartea fostului pugilist care s-a stins la vârsta de 57 de ani în urma unei lupte crâncene cu cancerul.
Citește și Rudel Obreja a murit! Fostul pugilist avea 57 de ani şi suferea de cancer cu metastaze
Latifundiarul din Pipera este extrem de revoltat și nu înțelege de ce Rudel Obreja nu a fost eliberat imediat după ce s-a aflat de boala de care suferă.
„N-aţi văzut omul, moare în puşcărie. Obreja, boxer, ditamai omul, bolnav de cancer, nu-ţi dau voie, bă, să te tratezi. Dup-aia spune ‘păi da lasă-l în puşcărie!‘. Bun, mă, e corupt. Legea ce spune? Acasă, 30 de zile, în regim deschi, semi deschis 25 de zile. Dă-i, bă, 22, dă-i 12, dă-i 5. Băi niciuna, vine copilul la puşcărie. De când spun astea, de 10 ani de când m-am eliberat. De 8-9 ani numai asta zic. Le-am suferit cu criminalii și văd că de asta nu se rezolvă nimic! Nu se rezolv nimic! Și după aia spune România sănătoasă, care sănătoasă? Praf! Sănătoasă știi când de România? Când aia care a dat pușcării și au murit oameni în pușcărie să fie măcar la pensie. Dar ea e judecătoare la Curtea Constituțională. Atunci va fi România sănătoasă!”, a spus Gigi Becali.
Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, condamnat la 5 ani cu executare în ”Dosarul Gala Bute”, a cerut judecătorilor în vara anului trecut să-l lase să se trateze în libertate. Cererea i-a fost aprobată, iar acesta a urmat tratamentul, dar organismul său a cedat până la urmă în faţa bolii nemiloase.
Viorel Plosca, vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Box, a vorbit despre boala grea cu care Rudel Obreja se lupta.
”Suferea de cancer de pancreas în fază terminală, o boală destul de cruntă și a murit acasă la București. Eram foarte apropiați, un om cu coloană vertebrală, un mare caracter de om, cuvintele sunt de prisos ca să vi-l descriu”, a spus prietenul lui Obreja.
Cancerul de pancreas este adesea numit „ucigaşul tăcut“ pentru că, la debutul bolii, simptomele lui vin şi trec. Icterul, durerile abdominale şi modificări ale tranzitului intestinal se numără printre semnele prezenţei cancerului de pancreas, scrie Adevarul.ro. Specialiştii apreciază că, în următorul deceniu, această boală va secera din ce în ce mai multe vieţi, depăşind rata de mortalitate prin cancer de sân.
Spre deosebire de alte tipuri de cancer care sunt vindecabile dacă sunt depistate din vreme, cancerul de pancreas ajunge să dea repede metastaze.
„Celulele pocnesc precum boabele de popcorn”, spunea Otis Brawley, medic-şef şi cercetător ştiinţific la American Cancer Society.
Cancerul pancreatic este mai frecvent întâlnit la persoanele cu vârsta peste 50 de ani, mai ales la fumători, care au un risc dublu de a face această boală. Consumul de alcool şi dieta bogată în grăsimi, prăjeli şi în afumături sunt alţi factori implicaţi în apariţia tumorii pancreatice.
De asemenea, sunt mai expuşi cei care au în familie cazuri de cancer de pancreas şi persoanele diagnosticate cu pancreatită cronică (inflamaţie de durată a pancreasului) şi cu diabet zaharat de tip I sau II.