Gigi Becali: Tribunalul a spus că pot folosi numele Steaua, o să pun „Steaua” în noua siglă

Gigi Becali a declarat, joi, într-o conferință de presă, că, în procesul cu Clubul Sportiv al Armatei, Tribunalul București a stabilit că el poate folosi numele "Steaua" în denumirea clubului de fotbal din Liga I și a precizat că acesta se va regăsi inclusiv în noua siglă.
Filip Stan
12 mai 2016, 14:45
Gigi Becali: Tribunalul a spus că pot folosi numele Steaua, o să pun

Pentru mine este o mare bucurie faptul că ieri am câștigat procesul la Tribunalul București cu Clubul Sportiv al Armatei. Sentința spune că se respinge ca neîntemeiată cererea reclamantei, adică CSA, privind încălcarea dreptului la marcă prin folosirea în activitatea sa a semnului Steaua. Scopul lor era anuleze numele de Steaua, dar Înalta Curte a anulat marca. E diferență între marcă, adică acea siglă, și numele. Numele de Steaua poate fi folosit într-o marcă, dar să nu aibă același desen.

Instanța spune că noi putem folosi numele de Steaua pe materiale promoționale și că nu se confundă numele de Steaua cu numele lor de Steaua, de la Armată. Cu alte cuvinte, oricine poate folosi numele de Steaua, deci au dat-o în bară. Ce nevoie mai am de sigla veche? Instanța spune că eu sunt Steaua. Iar eu pun în siglă Steaua acum. Nu o să mai fie sigla ca aia, o să fie puțin mai rotunjite colțurile. Cei de la CSA au cerut doar Steaua, așa că eu pot să îi spun Steaua București, pot să fac zece cluburi Steaua București, doar să nu se confunde cu ce fac ei. Pe materialele mele scrie Steaua și fotbal, iar la ei Steaua și volei, pentru că ei fotbal nu fac„, a spus Gigi Becali.

Citeşte şi Marica şi-a reziliat contractul cu Steaua. Reghe a renunţat şi la un mijlocaş

Acesta a adăugat că oficialii Clubului Sportiv al Armatei aveau nevoie de o soluție favorabilă în acest proces pentru că doreau să ceară despăgubiri pentru folosirea numelui „Steaua” de către gruparea de fotbal. „Ei vroiau (n.r. — prin acest proces) să ceară despăgubiri pentru că am folosit noi în ăștia zece ani numele de Steaua. Dar nu mai pot cere despăgubiri acum și au făcut degeaba acea evaluare, aia de 57 de milioane de euro. Au plătit din bani de la buget 60.000 de euro pentru trei rânduri pe trei hârtii. Păi ăsta nu e abuz în serviciu, că plătesc bani de la buget aiurea? Mai face omul o greșeală la serviciu, dar când iei bani de la buget și să iei bani de la Becali forțat, ăsta e abuz în serviciu și este pușcărie. Poate vine Kovesi, vine DNA-ul și zice abuz în serviciu„, a precizat finanțatorul.

Gigi Becali susține că a pierdut campionatul în sezonul recent încheiat din cauza acestui proces, deoarece i-a fost teamă că își va pierde jucătorii. „Ei vor face apel, dar degeaba fac. Steaua e un substantiv comun, nu poți să spui că Steaua e numai a ta. Pentru mine o mare victorie, fiindcă mie mi-era teamă de puterile astea oculte. Și fiindu-mi teamă, eu am pierdut campionatul anul ăsta. Pentru că eu în contractele ultimilor jucători, ăștia tineri, le-am băgat clauză că, dacă sunt probleme juridice, la ordinul meu semnează același contract cu societatea de fotbal pe care eu o s-o indic. Cum e Stanciu. Mă gândeam să salvez ce pot să salvez. Păi dacă ziceau că e prejudiciu de 20 de milioane, de unde plăteam? Băgam în insolvență și eu îmi luam cei 6-7 jucători. Eu am vrut să îi iau și pe Budescu și pe Alibec (n.r. — în iarnă), dar nu știam ce se întâmplă (n.r. — cu procesul). Mi-a fost teamă și am pierdut campionatul„, a explicat Becali.

CSA Steaua și Fotbal Club Steaua, grupare patronată de Gigi Becali, se află de mai mult timp în conflict după ce la sfârșitul anului 2014 Clubul Sportiv al Armatei a câștigat în instanță marca „Steaua București”.

La 22 februarie, marca „Steaua București” a fost evaluată de o comisie a Ministerului Apărării Naționale la aproximativ 57,3 milioane de euro.

De la începutul conflictului, cele două cluburi nu au mai ajuns la un acord privind închirierea bazei sportive din Bulevardul Ghencea, iar echipa din Liga I nu a mai putut să dispute meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Steaua.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!