DNA cere ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru Becali, Babiuc şi Cioflină

Procurorul DNA a cerut, marţi, Completului de cinci judecători de la instanţa supremă condamnarea la închisoare cu executare a lui George Becali, Victor Babiuc, Dumitru Cioflină şi Ioana Babiuc, în dosarul schimburilor de terenuri dintre Becali şi Ministerul Apărării Naţionale. Latifundiarul din Pipera riscă o pedeapsă cuprinsă între 5 şi 15 ani.
Iulian Tudor
14 mai 2013, 08:37
DNA cere ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru Becali, Babiuc şi Cioflină

Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a reluat, marţi, judecarea recursul făcut de procurorii anticorupţie în dosarul în care George Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, Ioana Babiuc şi Dumitru Cioflină au fost achitaţi pentru presupuse fapte de corupţie în legătură cu schimbul de terenuri.

Gigi Becali nu s-a prezentat marţi la ultimul termen din procesul în care este acuzat de un schimb de terenuri cu Ministerul Apărării, informează România TV.

Procurorul anticorupţie prezent la proces a arătat că cei trei judecători din completul de fond care a dispus achitarea nu au ţinut cont de o parte din probele acuzării şi au pus un mai mare accent pe probele aduse de inculpaţi. Acesta a cerut condamnarea celor patru la închisoare cu executare.

Totodată, procurorul DNA a arătat, la cererea instanţei, că până la acest moment niciuna din faptele pentru care sunt acuzaţi cei patru nu este în condiţia prescripţiei răspunderii penale. În cazul lui Victor Babiuc, prescripţia penală pentru faptele de care este acuzat se produce în iulie 2013, în cazul lui Cioflină, în octombrie 2013, la Becali în 2014, iar în cazul Ioanei Babiuc în iunie 2013.

Procurorul a mai cerut în cazul generalului Dumitru Cioflină, care este cadru militar activ, pe lângă condamnarea la închisoare cu executare, degradarea militară.

Pe latură civilă, procurorul a cerut ca instanţa să-i oblige pe George Becali în solidar cu Dumitru Cioflină să plătească 423.380 de dolari, sumă actualizată la zi, reprezentând diferenţa preţului terenului ce a făcut obiectul schimbului cu Ministerul Apărării, iar pe Becali în solidar cu Babiuc să dea 448.378 de dolari, diferenţa de preţ de la cel de-al doilea teren schimbat cu MApN.

George Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, şi Dumitru Cioflină au fost achitaţi, în 24 mai 2012, de instanţa supremă în dosarul schimbului de terenuri dintre Becali şi Ministerul Apărării Naţionale.

Latifundiarul din Pipera susţine că nu se face vinovat de nimic şi a afirmat că este doar o victimă în acest proces. El s-a declarat dispus să despăgubească toate persoanele care au fost păgubite de acest schimb.

Dacă magistraţii ÎCCJ vor decide ca finanţatorul Stelei să facă închisoare cu executare, acesta riscă să stea între 5 şi 15 ani în spatele gratiilor.

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Programul Prima Casă Plus a fost extins. Schimbări importante pentru persoanele care nu sunt angajate
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diferențele de Preț la Apa Plată Între Supermarketuri și Litoralul Românesc, Criticată de Directorul ANPC
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'