Ginerele lui Bin Laden acuzat de terorism şi-a ales un avocat pe care îl aşteaptă închisoarea

Ginerele lui Ossama bin Laden, judecat la New York pentru terorism, şi-a susţinut marţi cu fermitate alegerea principalului său apărător, în pofida avertismentelor repetate ale unui judecător care estima că face o "eroare împotriva intereselor sale".
Romania TV
22 mai 2013, 06:13
Ginerele lui Bin Laden acuzat de terorism şi-a ales un avocat pe care îl aşteaptă închisoarea

„În viaţă, toate alegerile au riscuri şi sunt pregătit să mi-l asum pe acesta”, a declarat în cursul audierii în Tribunalul federal din Manhattan Suleyman Abu Ghaith după ce judecătorul Lewis Kaplan îl avertizase că avocatul său, Stanley Cohen, este urmărit pentru fraudă fiscală şi riscă să nu aibă acces la unele documente clasificate. Această „alegere este o eroare. Ea este contrară intereselor dumneavoastră”, a insistat judecătorul.

Cohen-specialist în cazuri de terorism, care l-a apărat între alţii pe numărul 2 în Hamas, Musa Abu Marzuk, în anii 1990 – a fost inculpat într-un dosar de fraudă fiscală. Judecătorul îl avertizase încă de săptămâna trecută pe Abu Ghaith (47 de ani) că riscă să-şi vadă avocatul trimis la închisoare în timpul procesului, iar accesul acestuia la anumite documente clasificate îi vor fi refuzate. „Înţeleg problemele potenţiale. Dar cred că el mă va putea apăra”, a declarat ginerele lui Ossama bin Laden.

Suleyman Abu Ghaith, fost purtător de cuvânt al Al-Qaida, este inculpat de participare la „complot cu scopul de a ucide cetăţeni americani” şi riscă condamnarea la închisoare pe viaţă. Începerea procesului său este prevăzută pentru 7 ianuarie 2014. Ghaith pledase nevinovat în 8 martie, iar apoi a decis să-şi schimbe echipa de avocaţi.

Căsătorit cu Fatima, una din fiicele lui Bin Laden, el a fost în serviciul Al-Qaida din mai 2001 până în 2002, potrivit actului de acuzare. A doua zi după atentatele din 11 Septembrie 2001, soldate cu aproape 2.900 de morţi în SUA, el a vorbit în numele Al-Qaida, alături de Bin Laden şi de Ayman al-Zawahiri, avertizând că „furtuna nu se va opri, în special furtuna avioanelor”.

Abu Ghaith a fost arestat la sfârşitul lunii ianuarie, la Ankara, după ce traversase frontiera cu Iranul, unde se instalase cu familia din 2002. Turcia l-a expulzat spre Iordania la 1 martie, iar acolo a fost arestat de agenţi ai CIA şi transferat la New York.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Antena 1, anunț oficial! S-a aflat data: Când începe Asia Express 2024
DailyBusiness
În atenția tuturor clienților băncilor din România: se schimbă legislația. Care vor fi noile reglementări din 2025
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Revine o escrocherie celebră în România. A făcut furori acum două decenii
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
David Popovici câștigă medalia de aur la proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!