Datele Comisiei Electorale din statul New York afirmă că sexul lui Kushner este “femeiesc”. Datele arată că el s-a înregistrat la vot în noiembrie 2009. Nu este clar dacă a fost vorba de o greşeală sau de o chestiune intenţionată. Kushner a votat ultima dată pe 8 noiembrie 2016, în scrutinul câştigat de socrul său. El nu a comentat situaţia.
Inacurateţea este cu atât mai notabilă ţinând cont de interesul administraţiei Trump în fraudele electorale. De fapt, preşedintele susţine că ar fi câştigat votul popular, dacă nu ar fi existat “milioane de oameni care au votat ilegal”.
Trump a format un consiliu prezidenţiale pentru a analiza această chestiune. Mai exact, Comisia pentru Integritatea Alegerilor, condusă de vicepreşedintele Mike Pence şi de secretarul de Stat din Kansas, Kris Horbach, este însărcinată cu anchetarea afirmaţiei lui Trump că între trei şi cinci milioane de oameni au votat ilegal în 2016.
Peste 40 de state au refuzat initial să predea informaţiile cerute de comisie, ce includ numele complete ale persoanelor înrregistrate, adresele, data naşterii, partidele politice şi ultimele patur cifre din numerele de asigurări sociale.
“În cel mai bun caz, comisia a fost înfiinţată ca pretext pentru a valida adevărul alternativ al lui Trump privind alegerile, iar în cel mai rău caz este un instrument pentru a comite suprimare a voturilor pe scară largă a voturilor”, a spus guvernatorul de Virginia, Terry McAuliffe, în perioada respectivă.
Este puţin probabil ca înregistrarea greşită a lui Kushner să fie considerate fraudă. Potrivit profesorului de drept Justin Levitt, acuzaţiile de fraudă necesită “o intenţie de a oferi informaţii false”.
Noua dezvăluire vine la scurt timp după ce presa a scris că atât Kushner, cât şi soţia sa, Ivanka Trump, au folosit adresele personale de e-mail pentru mailuri de serviciu.
Folosirea unor conturi private de e-mail poate împiedica accesul la documente oficiale jurnaliştilor, congresmenilor şi altora care doresc să obţină acces la informaţii disponibile în mod public.
Folosirea e-mailului personal de către Hillary Clinton, când era secretar de Stat, a fost ţintă frecventă de critică din partea campaniei lui Trump. Actualul lider la Casa Albă a sugerat chiar ca Hillary Clinton să fie inculpată pentru o infracţiune.