DOSAR TRANSFERURI: George Copos, Gică Popescu şi Mihai Stoica sînt încarcerați la Penitenciarul Rahova. Acolo a ajuns, pentru scurt timp, și Jean Pădureanu. Fostul șef al Gloriei Bistrița s-a confruntat însă cu probleme grave de sănătate și a fost transportat la spitalul Penitenciarului Jilava. Imediat după ce au ajuns în spatele gratiilor Meme, Popescu şi Copos au împărţit aceeaşi celulă, fiind băgaţi în carantină pe secţia 7, acolo unde au mai stat şi Gigi Becali cu Adrian Năstase! Surse din anturajul conducerii de la Rahova ne-au dezvăluit că Meme, Popescu şi Copos nu au putut să închidă un ochi pe durata întregii nopţi. Mai mult, cei trei au început să primească deja vizite, ale avocaţilor sau ale familiilor. După ora 12:00, Copos, Meme și Popescu au fost consultaţi medical, dar și de un psiholog. „La Rahova cei trei vor sta obligatoriu doar 21 de zile, apoi în funcţie de sentinţele din dosare se va hotărî la ce penitenciare vor fi trimişi. Totuşi, Mihai Stoica ne-a anunţat de la început că nu doreşte să fie trimis sub nici o formă la Jilava”, a dezvăluit pentru FANATIK.RO o sursă din conducerea penitenciarului de la Rahova.
Ioan Becali, Victor Becali şi Cristi Borcea s-au predat la Penitenciarul Poarta Albă, acolo unde se află încarcerat şi Gigi Becali. „Meme nu a ştiut că Borcea, Giovani şi Victor Becali şi-au făcut buletine noi şi mutaţie la Constanţa, că fiţi sigur că îşi făcea şi el buletin la Constanţa, doar ca să ajungă lîngă Gigi Becali”, ne-a dezvăluit o sursă din anturajul celor trei oameni de fotbal. Apropiaţi ai fraţilor Becali au dezvăluit pentru FANATIK că Victor şi Giovanni nu au avut probleme să se acomodeze cu viaţa de puşcărie. Singurul lucru care l-a enervat la culme pe Giovanni a fost testul psihologic. „Au fost unele probleme cu Giovanni Becali şi Cristi Borcea. Giovani a acceptat să fie consultat medical, însă în momentul în care psihologul penitenciarului a vrut să discute cu el, s-a enervat şi a refuzat! A spus că el nu este nebun şi că nu vrea să facă nici un test. Cu Cristi Borcea au fost unele probleme cu regulamentul intern. După ce i-au fost aduse la vizită mai multe cămăşi, gardienii nu i-au putut accepta cravatele”, a încheiat sursa respectivă.
Citeşte mai mult pe fanatik.ro
DOSAR TRANSFERURI. Fostul acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare. Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare. Victor Becali a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Gică Popescu, candidatul cu cele mai mari şanse la şefia FRF, a primit o pedeapsă de 3 ani şi o lună de închisoare cu executare, iar Jean Pădureanu a fost condamnat la 3 ani şi patru luni, cu executare. Gigi Neţoiu a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare.
Gică Popescu, condamnat cu EXECUTARE cu o zi înaintea alegerilor de la FRF
CRISTI BORCEA, şase ani şi patru luni de închisoare CU EXECUTARE. Povestea „Playboy-ului” din fotbal
Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Mihai Stoica, mesaj INCREDIBIL pe Facebook din Turcia, după condamnare
Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Citeşte şi DOSARUL TRANSFERURILOR, RECHIZITORIU: Circuitul INCREDIBIL al banilor
Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Giovanni Becali, 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Prima reacţie după condamnare
Impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Citeşte şi DOSAR TRANSFERURI: Trei inculpaţi, avantajaţi de NOUL COD PENAL
Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova, Gigi Neţoiu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
DOSARUL TRANSFERURILOR: Mutare-surpriză a fraţilor Becali înainte de verdict
Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse între şi opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
În rechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.
Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca – realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.
„Decizia Curții de Apel din Dosarul Transferurilor a surprins pe toată lumea și a întristat mulți oameni de fotbal. Printre cei mâhniți de condamnările cu executare primite de toți cei acuzați în acest dosar mă aflu și eu. Am colaborat profesional cu marea majoritate a celor care vor merge după gratii și pot să vă spun cu cea mai sinceră convingere că ei au făcut mai mult bine fotbalului, decât rău. Cu Jean Pădureanu mă știu de o viață și ceea ce a clădit la Bistrița, cu unele erori pe care și el le-a recunoscut, nu va mai putea face altcineva. Copos a făcut din Rapid o echipă europeană, cu mari investiții personale. Cristi Borcea și MM Stoica au făcut performanță la Dinamo, respesctiv Galați, Steaua și Urziceni. Uitați-vă ce au ajuns Dinamo și Urziceniul fără ei, deci au fost oameni competenți. Și Gigi Nețoiu a făcut treabă pe unde a fost. E păcat că un mare sportiv, Gică Popescu, are parte de un asemenea verdict. Chiar dacă au mai fost disensiuni între noi doi, regret condamnarea lui cu executare. Îmi pare rău și de frații Becali, care au adus în țară bani din care cluburile au trăit ani buni. Le urez sănătate și forța de a trece peste această decizie șocantă, și sper ca apelul lor să se soluționeze favorabil”, a scris Dumitru Dragomir pe oracoluldelabalcesti.ro.
Dincolo de pedepsele referitoare la anii de închisoare pe care îi vor executa cei opt condamnaţi din „Dosarul Transferurilor”, judecătorii Curţii de Apel au aplicat şi o serie de măsuri complementare pentru aceştia. Timp de doi ani de la momentul încetării pedepselor privative de libertate, George Copos, Cristi Borcea, Ioan şi Victor Becali, Gigi Neţoiu, Jean Pădureanu şi Gică Popescu nu vor mai putea să reprezinte cluburi de fotbal, să ocupe funcţiile pe care le au în prezent sau pe cele pe care le aveau în momentul în care au săvârşit infracţiunile pentru care au fost condamnaţi în „Dosarul Transferurilor”.
„În temeiul art. 112 alin. 1 lit. e din Codul penal și art. 33 din Legea nr. 656/2002 republicată, confiscă de la inculpați următoarele sume de bani: de la inculpatul Copos Gheorghe — 150.000 USD, în echivalent în lei (transferul fotbalistului Dulca Cristian) și 40.000 USD, în echivalent în lei (transferul fotbalistului Bratu Florin)”, se arată în minuta deciziei CAB.
De la Mihai Stoica, instanța a decis confiscarea a 550.000 USD, în echivalent în lei pentru transferul fotbalistului Iulian Arhire, de la Cristian Borcea — sumele de 593.750 USD și de 80.000 USD, în echivalent în lei, iar de la Ioan Becali — 418.750 USD, în echivalent în lei pentru transferul fotbalistului Cosmin Contra.
CAB a mai decis confiscarea de la Ioan Becali a 1.400.000 USD, în echivalent în lei, de la Jean Pădureanu — 112.000 USD pentru transferul fotbalistului Ionel Ganea, de la Cristian Borcea — 169.667 USD, iar de la Victor Becali — 1.201.667 USD, în echivalent în lei pentru transferul fotbalistului Paul Codrea.
Pentru transferul lui Florin Cernat, instanța a dispus confiscarea de la inculpatul Cristian Borcea a 213.000 USD, de la Ioan Becali — 125.000 USD, de la inculpatul Victor Becali — 125.000 USD, iar de la inculpatul Mihai Stoica — 125.000 USD, în echivalent în lei.
Magistrații au mai decis, confiscarea, pentru transferul lui Bogdan Mara, a 124.500 USD de la Cristian Borcea, și 100.000 USD de la Ioan Becali.
CAB a mai decis confiscarea „de la inculpatul Borcea Cristian — 32.167 USD, de la inculpatul Becali Ioan — 360.000 USD, iar de la inculpatul Becali Victor — 360.000 USD (transferul fotbalistului Mitea Nicolae); — de la inculpatul Pădureanu Jean — 87.000 USD, de la inculpatul Becali Ioan — 75.000 USD, de la inculpatul Becali Victor — 75.000 USD, în echivalent în lei, iar de la inculpatul Popescu Gheorghe — 75.000 USD (transferul fotbalistului Sînmărtean Lucian)”.
Instanța a mai dispus confiscarea de la Gheorghe Copos a 500.007 USD, de la Ioan Becali — 500.000 USD, iar de la Gheorghe Popescu — 1.000.000 USD în echivalent în lei, din care se scade suma de 1.330.000 lei plătită cu titlu de impozit pentru transferul fotbalistului Florin Bratu.
CAB a decis și confiscarea a 29.200 Euro de la inculpatul Cristian Borcea și 403.000 Euro de la Ioan Becali, în echivalent în lei pentru transferul fotbalistului Dan Alexa, iar de la Ioan Becali instanța a decis confiscarea a 350.000 Euro, în echivalent în lei pentru transferul fotbalistului Adrian Mihalcea.
„Menține măsura sechestrului asigurător instituit asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților Copos Gheorghe, Stoica Mihai, Borcea Cristian, Becali Ion, Becali Victor, Pădureanu Jean și Popescu Gheorghe, dispusă prin ordonanța Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție nr. 48/P/2006 din 17.07.2008. Menține poprirea instituită asupra sumei de 116.064 lei din contul deschis de inculpatul Nețoiu Gheorghe”, a decis instanța CAB.
Aceasta a dispus și ridicarea sechestrului asigurător asupra celor 13.868 acțiuni ale Asociației Fotbal Club Rapid București, instituit prin ordonanța Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție, și ridicarea sechestrului asigurător asupra conturilor Asociației Fotbal Club Rapid București, constituite la Banca Română de Dezvoltare — Groupe Societe Generale, ING Bank NV Amsterdam, Banca Italo-Romena și Millennium Bank.
De asemenea CAB a decis ridicarea sechestrului asigurător asupra conturilor SC Dinamo 1948 SA, constituite la Emporiki Bank și UniCredit Tiriac Bank, și ridicarea sechestrului asigurător asupra conturilor CS Oțelul Galați, constituite la Banca Comercială Română, instituit prin ordonanța Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție — Direcția Națională Anticorupție nr. 48/P/2006 din 17.07.2008.
Magistrații au mai dispus ridicarea sechestrului asigurător asupra conturilor FC Gloria 1922 Bistrița, constituite la Banca Română de Dezvoltare Groupe Societe Generale, instituit prin ordonanța Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție nr. 48/P//2006 din 17.07.2008.
„În baza art. 274 alin. 1 și 2 din Codul de procedură penală obligă inculpații la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, după cum urmează: Copos Gheorghe — 115.000 lei, Stoica Mihai — 65.000 lei, Borcea Cristian — 265.000 lei, Becali Ioan — 315.000 lei, Becali Victor — 115.000 lei, Pădureanu Jean — 65.000 lei, Nețoiu Gheorghe — 65.000 lei și Popescu Gheorghe — 115.000 lei. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 04.03.2014”, se mai arată în decizia CAB.