Delicioasele gogoși mănăstirești sunt preparate după o rețetă simplă și nu necesită ingrediente multe sau scumpe. Pentru rezultate optime, nu trebuie decât să respecți fidel rețeta de mai jos. Este vorba despre o rețetă descoperită, se pare, în anul 1547.
Rețeta face furori în rândul gospodinelor. Pentru prepararea lor, ai nevoie doar de câteva ingrediente banale. Desertul va fi cu siguranţă pe placul tău şi al celor din familia ta
Pune untul, vanilia, zahărul, coaja de lămâie și sarea într-o cratiță și așayă cratița pe foc. După ce untul s-a topit și zahărul s-a dizolvat, adaugă și laptele cald. Când acesta este aproape de fierbere, adaugă și făina și amestecă foarte bine pe foc. După ce aluatul devine compact, mai lasă-l pe foc două-trei minute, amestecând cotinuu pentru ca aluatul să nu se ardă.
Ia-l de pe foc și lasă-l să se răcorească în jur de o jumătate de oră. Pune totul în robotul de bucătărie și adaugă pe rând ouăle mixând bine după fiecare ou în parte. Lasă aluatul altă jumătate de oră să se odihnească acoperit cu o folie de plastic.
Umple o cratiță cu ulei deoarece gogoșile se prăjesc în baie de ulei. Pune la prăjit cam șase gogoși odată. Ia din aluat folosind o lingură înmuiată în ulei. Prăjește gogoșile pe ambele părți. Când sunt gata, pudrează-le cu zahăr vanilat și scorțișoară. De asemenea, le poți stropi cu sos de vanilie, ciocolată sau gem.
Sursa: retetesivedete.ro