Nu e, totuși, atât de dificil să prepari gogoși pufoase și gustoase ca pe vremea bunicii. Trebuie să știi doar ce ingredient să adaugi în compoziție și totul va ieși ca la carte. Ei, bine, acest ingredient este iaurtul sau chefirul.
Sunt două ingrediente extrem de importante care fac desertul pufost și aerat. Aceste lactate fermentate adaugă un nivel suplimentar de complexitate și savoare gogoșilor, transformându-le în adevărate delicii.
Conținutul lor ridicat de apă face ca aluatul să fie umed, ceea ce va împiedica uscarea excesivă a gogoșilor în timpul procesului de gătire. În plus, va face ca desertul să aibă o textură moale și pufoasă.
Începe prin a cerne făina. Încălzește puțin laptele și pune câteva linguri de lapte călduț într-un alt bol împreună cu drojdia, o lingură de zahăr și una de făină. Restul de lapte se amestecă cu gălbenușurile și zahărul vanilat. După ce a crescut, adaugă maiaua peste făină împreună cu celelalte ingrediente.
Citeste si Chec cu cireşe pufos, desertul irezistibil care face furori printre gospodine
Frământă un aluat, mai întâi cu lingura, apoi cu mâna, până când nu se mai lipește de mâini. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă-l la dospit 30-40 de minute. După ce a crescut, întinde coca pe blatul peste care ai presărat făină. Întinde foaia astfel încât să fie de aproximativ jumătate de centimetru grosime și taie gogoșile după forma și dimensiunea dorită.
După ce ai tăiat aluatul, acoperă-l cu un prosop curat și mai lasă-l la dospit încă 20-30 de minute. Astfel gogoșile vor crește.
Încinge uleiul într-o tigaie adâncă și adaugă gogoșile. Lasă-le la prăjit până când capătă culoarea aurie. Ele se vor întoarce singure de pe o parte pe celaltă când sunt rumenite. Scoate-le pe o hârtie absorbantă și lasă-le să se răcească puțin, după care pudrează-le cu zahăr.