Potrivit acestuia, fenomenul este cauzat de creşterea debitului râului Cerna ale cărui ape au spălat depozitele ilegale de deşeuri menajere din localităţile Băile Herculane, Mehadia şi Topleţ din judeţul Caraş-Severin.
‘De aproape zece ani ne confruntăm cu această situaţie disperată. PET-urile şi resturile menajere pun în pericol programul de antrenament al elevilor de la clubul de caiac-canoe, circulaţia ambarcaţiunilor şi ne alungă turiştii. Am solicitat de nenumărate ori instituţiilor de protecţia mediului şi a apelor din Caraş-Severin să ia măsuri de desfiinţare a depozitelor necontrolate de gunoaie, dar nu s-a luat nici o decizie în acest sens. Noi utilizăm sute de mii de lei din fondurile primăriei cu curăţirea suprafeţei apei şi nimeni nu ne decontează cheltuielile făcute’, a precizat Negulescu.
El a mai arătat că în urmă cu aproximativ şapte ani a executat pe râul Cerna un baraj de reţinere a PET-urilor, dar din cauza volumului mare de deşeuri, acesta cedează şi ajung în golful Cerna şi de aici în fluviul Dunărea.
‘Singura soluţie pentru a rezolva această problemă este aceea ca instituţiile statului cu atribuţiuni de protecţie a mediului şi de gospodărire a apelor din judeţul Caraş-Severin să intervină ferm şi să-i sancţioneze pe cei vinovaţi de depozitarea neautorizată a PET-urilor şi resturilor menajere din localităţile străbătute de râul Cerna şi afluenţii ei’, a spus Negulescu.