Anotimpurile au fost prezentate în noul logo sub forma unei animaţii. Astfel, primăvara a fost cea care a deschis succesiunea de imagini animate, litera „G” din cuvântul „Google” fiind reprezentată cu flori pe o pajişte, scrie Mediafax.
Unele dintre elementele care au apărut în imagine au putut fi accesate şi au determinat modificări ale logoului – de exemplu, un click pe nori a determinat transformarea unei zile însorite într-o zi ploioasă. De asemenea, în imagine au apărut mai multe formaţiuni muntoase, în care se vedeau două intrări de peşteră. Un click pe una dintre intrări făcea ca din aceasta să iasă un urs.
În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/ Earth Day, apărută în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.
Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri.
După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.
Ziua Pământului a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie – Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 170 de ţări.
În prezent, peste 500 de milioane de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului, pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.
Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.
Citeşte şi Google a lansat un nou motor de căutare pentru…mirosuri, de Ziua Păcălelilor