Noul logo al Google, care îi este dedicat lui Eadweard James Muybridge, înfăţişează mai multe fotografii, realizate alb-negru şi color, care surprind un călăreţ şi calul său. În centrul fotografiilor se află un buton, care, în momentul în care este apăsat, face ca fotografiile să se mişte, iar calul pare că galopează.
Eadweard J. Muybridge (9 aprilie 1830 – 8 mai 1904) a fost un fotograf englez, care a trăit cea mai mare parte a vieţii sale în Statele Unite ale Americii. El este cunoscut pentru inventarea tehnicii fotografiei în mişcare, realizată cu ajutorul mai multor aparate de fotografiat. În 1879, Muybridge a inventat propriul aparat care capta mişcarea, cunoscut sub denumirea de zoopraxiscop, considerat un precursor al proiectorului de filme.
După ce a împlinit vârsta de 20 de ani, Eadweard Muybridge s-a mutat în SUA, unde a fost atras de peisajele sălbatice. După ce a suferit un accident, s-a întors în Marea Britanie şi a studiat fotografia. După reîntoarcerea în SUA, în 1967, şi-a câştigat reputaţia ca fotograf de peisaje.
Aparent un om temperat, Muybridge l-a împuşcat şi ucis pe amantul soţiei sale, dar a fost achitat, în parte datorită faptului că juriul care l-a audiat a considerat „justificată” crima, dar şi pentru că era prieten cu Leland Stanford, guvernator al Californiei.
În 1872, Muybridge şi Stanford au făcut un pariu cu privire la un cal care galopa. Stanford a spus că, atunci când un cal galopează, la un moment dat picioarele sale ating simultan pământul. Stanford l-a provocat pe Muybridge să demonstreze acest lucru folosind fotografia. La rândul său, Muybridge a folosit mai multe aparate de fotografiat pentru a face demonstraţia.
În 1879, Muybridge a inventat zoopraxiscopul, care este un disc circular cu o succesiune de imagini. Atunci când discul este rotit, imaginile încep să se mişte.
Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.