„SĂRBĂTORI FERICITE”. După ce, marţi, Google a afişat primul logo gândit special pentru sărbătorile de iarnă din acest an, miercuri, în ajunul Crăciunului, motorul de căutare online prezintă un nou logo, care ilustrează un schior ce trage o sanie.
„Sărbători fericite din partea Google!” – aceasta este urarea publicată pe prima pagină a motorului de căutare Google România, miercuri, în ajunul Crăciunului.
La fel ca şi în anii precedenţi, Google celebrează în stilul propriu sezonul sărbătorilor de iarnă şi încearcă să îi facă pe oameni să simtă spiritul Crăciunului.
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
Crăciunul, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, celebrează naşterea lui Iisus şi este prilej de a petrece în familie, lângă bradul împodobit, cu bucate tradiţionale, colinde şi daruri aşteptate atât de copii, cât şi de cei mari.
În ajunul Crăciunului, copiii merg cu colindul şi cu steaua, pentru a vesti naşterea lui Iisus. Copiii merg la colindat, la casele frumos împodobite, cântând „Steaua sus răsare” şi „Bună dimineaţa la Moş Ajun!” şi alte cântece, şi sunt răsplătiţi de gazde cu fructe, covrigi, dulciuri şi bani
GOOGLE, al cărei nume provine de la numărul googol, adică 10 la puterea 100, este o corporaţie americană multinaţională care administrează motorul de căutare pe Internet cuacelaşi nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin. GOOGLE oferă o metodă simplă şi rapidă de găsire a informaţiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web.
Compania a pornit cu o investiţie de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe Internet poate revoluţiona lumea. GOOGLE dispune şi de motoare de căutare pentru imagini, cărţi, bloguri, grupuri de ştiri şi directoare web.
La sfârşitul anului 2007, GOOGLE a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane dedolari (86.057 milioane dolari SUA), dar şi după modul de percepţie de către utilizatori, următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald’s, Nokia şiMarlboro.